måndag 6 maj 2024

inloggad som

Lundaavknoppning utvecklar automatisk aknediagnos – tar in nya delägare

Lundabaserade Instant Advice tar in två miljoner kronor i en nyemission och får därmed två nya delägare. Samtidigt gör bolaget sin första kommersiella affär, genom ett samarbete med tand- och hudvårdsbolaget Beconfident.

De nya ägarna, Peter Sjöström och Lennart Davidsson, har lång erfarenhet från beteendevetenskap och ungdomsvård, områden som väger allt tyngre i kommande versioner av Instant Advice appar. Bland annat i en app för aknebehandling.

Akneappen är ett resultat av ett samarbete med Helsingborgsbolaget Beconfident, som tillverkar och säljer tandvårdsprodukter. För dem har Instant Advice tagit fram en app kopplad till tandblekningsprodukter. Genom att fylla i information om sin användning och resultat uppmuntras kunden att fullfölja behandlingen, även om resultat inte syns direkt.

Ytterligare samarbetsavtal är under diskussion uppger Mårten Rignell, och säger att det handlar om en internationell kund inom läkemedelsområde

Genom ett bildanalysprojekt som genomförs i samarbete med LTH är avsikten att uppgradera Instans Advices appar rent tekniskt. Projektet, som fått 100.000 kronor i Vinnovaanslag, avslutas under första halvåret 2016, sedan ska tekniken implementeras i apparna.

– Användaren tar en selfie, och sedan för appen statistik över hur produkten och behandlingen fungerar. En graf över hur aknen utvecklas visas för användaren, säger Instans Advice vd Mårten Rignell till Rapidus.

Instant Advice grundades 2007 av telekomprofilen Tord Wingren, läkaren Olof Jarlman och entreprenören Christer Denrell. En handfull konsulter och anställda arbetar i bolaget. Förtaget har tidigare i år lämnat in en patentansökan på delar av sin teknik.

Emily Binks

Lundabaserade Instant Advice tar in två miljoner kronor i en nyemission och får därmed två nya delägare. Samtidigt gör bolaget sin […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Ørsted Sverige trotsar motvind

    Efter fjolårets katastrofresultat skrotar danska Ørsted flera av sina havsvindsprojekt världen över. Men planerna på en massiv utbyggnad i Sverige kvarstår. 

  • Radinn-vd:n tar över elektronikföretag

    Det Malmöbaserade elektronikföretaget J2 Sourcing köper Vellingebolaget 5A som startpunkt för ett nytt affärsområde. Den tidigare Radinn-vd:n Mathias Bergman tar vd-stolen i det köpta bolaget.

  • Rapidus-34:a på nytt jobb

    Rapidus utsåg Ludvig Sjöberg till topp fem bland 34:orna 2022 för sitt arbete med transplatationsbolaget UGKL Science. Nu byter han jobb och blir vd för Moroxite T, ett bolag från Bonesupport-gänget.