lördag 27 april 2024

inloggad som

Zacco öppnar två nya kontor

|  
|  

Patentbyrån Zacco, baserad i Ørestad, öppnar nya kontor i Uppsala och norska Lilleström. Patentjätten har hittills i år anställt ett 30-tal nya medarbetare och vd Mats Boström planerar för fler.

mats_bostrom– Vi räknar absolut med ett antal nyanställningar när vi öppnar upp kontor på det här sättet, säger Mats Boström till Rapidus.

Fler nyetableringar planeras, bland annat förs en diskussion med  Johanneberg Science Park i Göteborg. Satsningen i Norge görs trots att landets ekonomi påverkats negativt av sjunkande oljepriser.

– Oljeindustrin i Norge har det ganska tufft, men det innebär att man fokuserar mer på innovation. Och då vill man också kunna skydda sin innovation, där kommer vi in i bilden. Vi upplever faktiskt ett uppsving för innovationsverksamheten i Norge. Där det blir kärvare på marknaden blir det viktigare att vara innovativ och att särskilja sig, säger Mats Boström.

Zacco finns sedan i fjol på Media Evolution City i Malmö och hyr sedan tidigare i år även kontorsplats på Helsingborgsbaserade acceleratorn Think och på Mobile Heights Center i Lund.

Zacco har närmare 130 anställda i Öresundsregionen och strax över 300 totalt. Bolaget har  24 kontor i Sverige, Danmark, Norge och Tyskland och kommer omsätta en halv miljard danska kronor i år, uppger Mats Boström till Rapidus. Omsättningen är därmed i samma storleksordning som 2014.

Emily Binks

Patentbyrån Zacco, baserad i Ørestad, öppnar nya kontor i Uppsala och norska Lilleström. Patentjätten har hittills i år anställt ett […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.