tisdag 21 maj 2024

inloggad som

… och nya spelregler för Skånes inkubatorer

Även för Skånes inkubatorer kan internutredningen av Lunds universitetets innovationsverksamhet ge nya bud. I utredningen noterar vicerektor Bo Ahrén att Lund Life Science Incubator enligt gällande beslut får två miljoner kronor om året från Lunds universitet fram till 2016. Men egentligen borde även Minc, Ideon Innovation och Think i Helsingborg få stöd, menar han.

– Det finns fyra inkubatorer där våra forskare som startar bolag hamnar, men bara en som får del av våra strategiska medel. Det behöver vi titta på. Om det stöd vi redan ger ska delas upp på fler eller man ska utöka stödet, det får vi se, säger Bo Ahrén till Rapidus.

I dag har Lund Life Science Incubator en årsbudget på 17 miljoner kronor. Som Rapidus tidigare rapporterat kommer inkubatorn på Medicon Village nästa år förlora två miljoner kronor i statligt stöd då nationella inkubatorprogrammet stöps om. Minc får 3 miljoner kronor om året, i samma storleksordning som tidigare, medan Ideon Innovation får höjt bidrag från 3 till 4 miljoner kronor om året.

Erik Olausson

 

 

Även för Skånes inkubatorer kan internutredningen av Lunds universitetets innovationsverksamhet ge nya bud. I utredningen noterar vicerektor Bo Ahrén att […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Skånsk ekonomi i botten

    Skånsk ekonomi befinner sig i ett tufft läge och den som hoppas på bättre tider får vänta. Arbetslösheten ökar mer än i övriga landet, byggandet har stannat av helt och bolagskonkurserna har nått rekordnivåer. De framgår av en ny konjunkturrapport.

  • Handiscover i konkurs

    Malmöbolaget Handiscovers finansieringsplan sprack i sista stund. Nu är bolaget försatt i konkurs och det är oklart om tjänsten kommer att leva vidare.

  • Avstamp för Braincool

    Medicinteknikföretaget Braincool i Lund fick sin företrädesemission övertecknad med 171 procent av det begärda beloppet. Med kassan säkrad räknar vd Jon Berg med att det blir den sista emissionen. Under nästa år blir det positivt kassaflöde.