tisdag 5 december 2023

inloggad som

Helsingborg bygger mötesplats för entreprenörer

Helsingborg stad kompletterar verksamheten på Mindpark, ett kombinerat kontorshotell och accelerator, med lokaler skräddarsydda för kreativa entreprenörer.

I dag inleds arbetet med att bygga om nedervåningen på Mindpark, där en cirka 500 kvadratmeter stor yta ska göras om. Hittills har ytan främst fungerat som kafé, målet är en ny mötes- och arbetsplats för kreativt skapande, oavsett om det är med en dator eller mer hantverksmässigt.

Arbetsplatsen har fått namnet Think Open Space, vilket relaterar till Think Accelerate, namnet på den digitalt fokuserade företagsacceleratorn som huserar på Mindpark.

– För oss betyder tillskottet av Think Open Space att de skapas en helhet i huset. Då har vi acceleratorn, open space och kontorshotellet, säger Sanna Kahlström, vd på Mindpark.

Ombyggnaden inleds i dag och ska vara klar strax efter årsskiftet.

Bland företagen som i dag sitter på Mindpark syns bland andra Jayway, EC Solutions, Kakao förlag och Ordstark.

Jennie Lorentsson

Helsingborg stad kompletterar verksamheten på Mindpark, ett kombinerat kontorshotell och accelerator, med lokaler skräddarsydda för kreativa entreprenörer. I dag inleds […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Rekordsiffror för skånska hotell

    Det skånska hotellåret 2023 ser ut att överträffa förväntningarna efter en stark höst. Trots lågkonjunktur tror regionens hotellchefer att den positiva trenden fortsätter in i 2024, med Malmö som draglok.

  • Han tar ratten i golvkoncernen

    Golvkoncernen Inarea Group, skapat av investerarnärverket Small Cap Partners, gör en ledningsrokad. Ny vd som ska rigga bolaget för försäljning är Rikard Fransson.

  • Malmö in i nytt globalt nätverk

    På onsdagen fattar Malmös kommunstyrelse beslut om att gå med i det Tokyo-skapade hållbarhetsnätverket G-Nets. Minc ska få 1,2 Mkr för att driva medlemskapet.