måndag 29 april 2024

inloggad som

Nya värvningar på Crossborder, Auranest och Croisette

Crossborder Technologies i Trelleborg tillsätter Ulf Olsson som ny vd. Han har en bakgrund från ledande befattningar på Recyctec och Arjo. Tidigare vd:n Christer Lundius blir kvar I bolaget som vice vd. Crossborder Technologies utvecklar miljövänliga lastpallar och har bland andra Volvo, Midroc New Technology och Henry Dunkers Förvaltning i ägarlistan.

Gustaf Straht är ny svensk marknadschef för Lundabaserade elvamannabolaget Auranest. Han kommer närmast från studier i entreprenörskap vid Copenhagen Business School men har även drivit rekryteringsbolaget Linqer. Auranest utvecklar webbteknik för att göra det enklare att skapa och uppdatera profiler på flertalet rekryteringssajter samtidigt. Tekniken används än så länge av ett par hundra lärare via Lärarnas riksförbund, en publik lansering är planerad till senare i höst. Bland Auranests delägare finns Bonnier.

Per Svensson går in som vd för det nybildade fastighetskonsultbolaget Croisette, som ska täcka fastighetsbranschen i Öresundsregionen. Som delägare och finansiärer finns bolaget Karlsson Equity Holding, som ägs av Jacob Karlsson och Erik Selin. Per Svensson har tidigare arbetat som konsult för Newsec Investment.

 

Crossborder Technologies i Trelleborg tillsätter Ulf Olsson som ny vd. Han har en bakgrund från ledande befattningar på Recyctec och […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • ”Vi behöver gasa och bromsa samtidigt”

    Emballageföretaget Boxon i Helsingborg räknar med ett tufft 2024.
    – Vi märker tydligt av lågkonjunkturen, säger vd Fredrik Ståhl som trots det siktar på att dubbla omsättningen på längre sikt.

  • ”Det får vara nog med dödsspiralfinansieringar”

    Nyemissionerna bland små börsbolag står som spön i backen. I många fall handlar det om rena räddningsaktioner. Det vore bättre att avnotera eller likvidera många av dessa bolag. Det säger Oscar Ahlgren, vd för Västra Hamnen Corporate Finance.

  • USA-flytt lyfter Immunovia

    Lundabolaget Immunovia redovisar en kraftigt minskad förlust för årets första kvartal. Flytten över Atlanten och minskad personalstyrka ligger bakom resultatet.

  • Starkt från Alfa Laval

    Alfa Lavals aktie tog ett skutt uppåt när kvartalsrapporten presenterades i förra veckan. Rapidus samlar upp de skånska storbolagsrapporterna.


  • Lyft för Arjo

    Industrimannen Carl Bennets Malmöbolag Arjo lyfte på alla punkter under årets fjärde kvartal. En åldrande befolkning borgar för långsiktig tillväxt för bolagets vårdtekniska produkter.

  • 34:orna – i morgon smäller det!

    Vi har hittills presenterat 23 företag i årets 34-lista. Här kommer de resterande elva heta företag som drivs och grundats av entrepreöner som är max 34 år.

  • Ännu fler härliga 34:or

    Imorgon tisdag den 14 november firar vi 34:orna 2023. Här följer de elva kvarvarande av de heta företag som vi […]

  • Rapportflod

    På fredagen den 14 juli släppte ett flertal av Skånes större börsbolag sina rapporter för andra kvartalet. Rökaren i krysset stod Jenny Sjödahl för, vd på Ependion, tidigare Beijer Electronics.

  • Ny finanschef till Arjo

    Nya värvningar från Arjo, Tretton37 och FUHS.

  • Croisette blir del av global jätte

    Den Malmöbaserade fastighetsrådgivaren Croisette, med vd och grundare Per Svensson i spetsen, låter den brittiska konsultfirman Knight Frank köpa in […]

  • Lund är Skånes industriväxare

    Lund klår både Malmö och Helsingborg i industritillväxt. Det framgår av en färsk rapport från fastighetskonsulten Croisette. Malmöbaserade Croisette har […]

  • Kvartalsrapporter

    I dag trädde de skånska bolagen in i rapportsäsongen. Rapidus ambition är bevaka de vi tycker är intressanta, utan att […]

  • Tunga hyreshöjningar för kontor

    Årsskiftet medförde en kraftigare höjning av kontorshyrorna än på många år. Trots det är efterfrågan på kontorslokaler fortsatt stark, även […]

  • Här är 34orna 2022 – topp fem

    I går hyllade vi årets upplaga av 34orna – 34 stycken entreprenörer eller bolag med grundare som är yngre än […]