söndag 25 februari 2024

inloggad som

Nya värvningar på Crossborder, Auranest och Croisette

Crossborder Technologies i Trelleborg tillsätter Ulf Olsson som ny vd. Han har en bakgrund från ledande befattningar på Recyctec och Arjo. Tidigare vd:n Christer Lundius blir kvar I bolaget som vice vd. Crossborder Technologies utvecklar miljövänliga lastpallar och har bland andra Volvo, Midroc New Technology och Henry Dunkers Förvaltning i ägarlistan.

Gustaf Straht är ny svensk marknadschef för Lundabaserade elvamannabolaget Auranest. Han kommer närmast från studier i entreprenörskap vid Copenhagen Business School men har även drivit rekryteringsbolaget Linqer. Auranest utvecklar webbteknik för att göra det enklare att skapa och uppdatera profiler på flertalet rekryteringssajter samtidigt. Tekniken används än så länge av ett par hundra lärare via Lärarnas riksförbund, en publik lansering är planerad till senare i höst. Bland Auranests delägare finns Bonnier.

Per Svensson går in som vd för det nybildade fastighetskonsultbolaget Croisette, som ska täcka fastighetsbranschen i Öresundsregionen. Som delägare och finansiärer finns bolaget Karlsson Equity Holding, som ägs av Jacob Karlsson och Erik Selin. Per Svensson har tidigare arbetat som konsult för Newsec Investment.

 

Crossborder Technologies i Trelleborg tillsätter Ulf Olsson som ny vd. Han har en bakgrund från ledande befattningar på Recyctec och […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.


 • Lyft för Arjo

  Industrimannen Carl Bennets Malmöbolag Arjo lyfte på alla punkter under årets fjärde kvartal. En åldrande befolkning borgar för långsiktig tillväxt för bolagets vårdtekniska produkter.

 • 34:orna – i morgon smäller det!

  Vi har hittills presenterat 23 företag i årets 34-lista. Här kommer de resterande elva heta företag som drivs och grundats av entrepreöner som är max 34 år.

 • Ännu fler härliga 34:or

  Imorgon tisdag den 14 november firar vi 34:orna 2023. Här följer de elva kvarvarande av de heta företag som vi […]

 • Rapportflod

  På fredagen den 14 juli släppte ett flertal av Skånes större börsbolag sina rapporter för andra kvartalet. Rökaren i krysset stod Jenny Sjödahl för, vd på Ependion, tidigare Beijer Electronics.

 • Ny finanschef till Arjo

  Nya värvningar från Arjo, Tretton37 och FUHS.

 • Croisette blir del av global jätte

  Den Malmöbaserade fastighetsrådgivaren Croisette, med vd och grundare Per Svensson i spetsen, låter den brittiska konsultfirman Knight Frank köpa in […]

 • Lund är Skånes industriväxare

  Lund klår både Malmö och Helsingborg i industritillväxt. Det framgår av en färsk rapport från fastighetskonsulten Croisette. Malmöbaserade Croisette har […]

 • Kvartalsrapporter

  I dag trädde de skånska bolagen in i rapportsäsongen. Rapidus ambition är bevaka de vi tycker är intressanta, utan att […]

 • Tunga hyreshöjningar för kontor

  Årsskiftet medförde en kraftigare höjning av kontorshyrorna än på många år. Trots det är efterfrågan på kontorslokaler fortsatt stark, även […]

 • Här är 34orna 2022 – topp fem

  I går hyllade vi årets upplaga av 34orna – 34 stycken entreprenörer eller bolag med grundare som är yngre än […]