fredag 17 maj 2024

inloggad som

Växande tretton37 öppnar Helsingborgsfilial

|  
|  

IT-konsultbolaget tretton37 i Lund, som växt till nära hundra medarbetare de senaste åren, öppnar filial i Helsingborg. Planen är att det nya kontoret ska sysselsätta 30 personer inom några år.

Samtidigt som tretton37 förhandlar om lokaler pågår rekryteringen av tio nya utvecklare till Helsingborgskontoret. Eventuellt väntas ytterligare fem helsingborgare flytta över från Lundakontoret.

deniz_yildrim– Vi siktar på ett 15-mannakontor första året som ska utvecklas till 30 personer på tre års sikt, säger vd:n och huvudägaren Deniz Yildirim till Rapidus.

Skälet till etableringen är att tretton37 har flera kunder i Helsingborgsområdet som man vill komma närmare, samt att ledningen ser en tillväxtpotential i regionen.

– Vi är ett specialistbolag som vill behålla den kvalitet och kultur vi har, därför satsar vi på orter där vi kan behålla det. Vi har flera viktigt kunder i Helsingborg, där finns dessutom väldigt många kompetenta utvecklare som vi vill attrahera som arbetsgivare, säger Deniz Yildirim.

Han uppger också att tretton37 kommer att öppna ytterligare ett kontor i Sverige under hösten. Parallellt fortgår arbetet för att plocka fler utländska kunder i Tyskland, England och USA.

– Visionen är att vara ett internationellt varumärke, att hitta kunder utanför Sverige och att bygga en organisation som kan leverera över gränser, säger Deniz Yildirim.

tretton37 har i dag strax under 100 medarbetare i Lund och Stockholm. Förra året låg omsättningen på 73 miljoner och resultatet på 3,6 miljoner. I år pekar prognosen på 85-90 miljoner kronor i omsättning och ett resultat på 3-5 procent, uppger Deniz Yildirim.

Jennie Lorentsson

IT-konsultbolaget tretton37 i Lund, som växt till nära hundra medarbetare de senaste åren, öppnar filial i Helsingborg. Planen är att […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Laserprecision i Lejonkulan

    Nu släpper vi veckans avsnitt av podden Lejonkulan som gästas av laserexperten och Beamonics vd Can Xu. Han har bakgrund […]