måndag 29 april 2024

inloggad som

Lundabolag spårar en halv miljon paket i månaden

Lundabaserade Addimotion är på väg att i det närmaste dubbla personalstyrkan från fem till nio anställda. Totalt hanterar bolaget omkring en halv miljon försändelser per månad i sin molnbaserade tjänst ViewMyBox.

Addimotion visualiserar paketförsändelser samt andra logistikflöden. Bolaget har Postnords tre största kunder som sina kunder – och nu är den fjärde största kunden också på gång.

Addimotions teknik samlar in information från transportfirmor och andra aktörer och fokuserar på avvikelser i leveranskedjan. Bolaget har också genomfört ett test där påminnelsemail skickades till mottagaren från ursprungsleverantören – inte transportören – vilket ledde till en halvering av antalet paket som aldrig hämtas ut.

– Om man kan halvera både antalet returer och antalet samtal till kundtjänst så kommer kunderna på sikt att spara miljontals kronor, säger vd Robert Clarén.

Addimotion har varit igång sedan 2012. Tidigare fokuserade bolaget på den svenska och nordiska marknaden, men nu är det Europa och därefter resten av världen som gäller.

– Allting är på engelska och produkten är väldigt skalbar, så vi börjar nu titta globalt, säger Robert Clarén.

Bolaget har sedan 2013 genomfört tre nyemissioner och tagit in drygt sju miljoner kronor. Det kommer väl till pass, då kostnaderna för utveckling och expansion fortfarande överstiger intäkterna. Bolaget har brutet räkenskapsår och siffrorna håller just nu på att sammanställas. Omsättningen beräknas dock bli omkring en miljon kronor, jämfört med 670.000 kronor föregående räkenskapsår.

Robert Clarén vill inte nämna några kunder vid namn, men på transportörsidan samarbetar man med bland annat Postnord, Bring, DHL, Schenker, GLS samt posten i både Norge och Finland.

Bolaget ägs i dag av tio personer, vid sidan av huvudägaren Robert Clarén. I styrelsen finns bland andra Jan Karlander, som även sitter i styrelsen för Speximo och Compare IT.

Anders Frick

Lundabaserade Addimotion är på väg att i det närmaste dubbla personalstyrkan från fem till nio anställda. Totalt hanterar bolaget omkring […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • ”Vi behöver gasa och bromsa samtidigt”

    Emballageföretaget Boxon i Helsingborg räknar med ett tufft 2024.
    – Vi märker tydligt av lågkonjunkturen, säger vd Fredrik Ståhl som trots det siktar på att dubbla omsättningen på längre sikt.

  • ”Det får vara nog med dödsspiralfinansieringar”

    Nyemissionerna bland små börsbolag står som spön i backen. I många fall handlar det om rena räddningsaktioner. Det vore bättre att avnotera eller likvidera många av dessa bolag. Det säger Oscar Ahlgren, vd för Västra Hamnen Corporate Finance.

  • USA-flytt lyfter Immunovia

    Lundabolaget Immunovia redovisar en kraftigt minskad förlust för årets första kvartal. Flytten över Atlanten och minskad personalstyrka ligger bakom resultatet.

  • Starkt från Alfa Laval

    Alfa Lavals aktie tog ett skutt uppåt när kvartalsrapporten presenterades i förra veckan. Rapidus samlar upp de skånska storbolagsrapporterna.