tisdag 5 december 2023

inloggad som

Lundabolag spårar en halv miljon paket i månaden

Lundabaserade Addimotion är på väg att i det närmaste dubbla personalstyrkan från fem till nio anställda. Totalt hanterar bolaget omkring en halv miljon försändelser per månad i sin molnbaserade tjänst ViewMyBox.

Addimotion visualiserar paketförsändelser samt andra logistikflöden. Bolaget har Postnords tre största kunder som sina kunder – och nu är den fjärde största kunden också på gång.

Addimotions teknik samlar in information från transportfirmor och andra aktörer och fokuserar på avvikelser i leveranskedjan. Bolaget har också genomfört ett test där påminnelsemail skickades till mottagaren från ursprungsleverantören – inte transportören – vilket ledde till en halvering av antalet paket som aldrig hämtas ut.

– Om man kan halvera både antalet returer och antalet samtal till kundtjänst så kommer kunderna på sikt att spara miljontals kronor, säger vd Robert Clarén.

Addimotion har varit igång sedan 2012. Tidigare fokuserade bolaget på den svenska och nordiska marknaden, men nu är det Europa och därefter resten av världen som gäller.

– Allting är på engelska och produkten är väldigt skalbar, så vi börjar nu titta globalt, säger Robert Clarén.

Bolaget har sedan 2013 genomfört tre nyemissioner och tagit in drygt sju miljoner kronor. Det kommer väl till pass, då kostnaderna för utveckling och expansion fortfarande överstiger intäkterna. Bolaget har brutet räkenskapsår och siffrorna håller just nu på att sammanställas. Omsättningen beräknas dock bli omkring en miljon kronor, jämfört med 670.000 kronor föregående räkenskapsår.

Robert Clarén vill inte nämna några kunder vid namn, men på transportörsidan samarbetar man med bland annat Postnord, Bring, DHL, Schenker, GLS samt posten i både Norge och Finland.

Bolaget ägs i dag av tio personer, vid sidan av huvudägaren Robert Clarén. I styrelsen finns bland andra Jan Karlander, som även sitter i styrelsen för Speximo och Compare IT.

Anders Frick

Lundabaserade Addimotion är på väg att i det närmaste dubbla personalstyrkan från fem till nio anställda. Totalt hanterar bolaget omkring […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Rekordsiffror för skånska hotell

    Det skånska hotellåret 2023 ser ut att överträffa förväntningarna efter en stark höst. Trots lågkonjunktur tror regionens hotellchefer att den positiva trenden fortsätter in i 2024, med Malmö som draglok.

  • Han tar ratten i golvkoncernen

    Golvkoncernen Inarea Group, skapat av investerarnärverket Small Cap Partners, gör en ledningsrokad. Ny vd som ska rigga bolaget för försäljning är Rikard Fransson.

  • Malmö in i nytt globalt nätverk

    På onsdagen fattar Malmös kommunstyrelse beslut om att gå med i det Tokyo-skapade hållbarhetsnätverket G-Nets. Minc ska få 1,2 Mkr för att driva medlemskapet.