fredag 17 maj 2024

inloggad som

Littorin startar fastighetsbolag med Skåne som bas

Före detta moderate arbetsmarknadsministern Sven Otto Littorin vill bli samhällsbyggare i ordets bokstavliga betydelse. Tillsammans med affärsutvecklaren Joachim Grundin startar han ett skånskt fastighetsbolag.

I bolaget Serio Samhällsbyggnad ligger tyngdpunkten på att hitta ombildningsprojekt, exempelvis industrifastigheter eller tomter som tjänat ut sitt syfte och kan bli ett nya bostadsområden.

joachim_grundin– Vi har flera olika projekt på gång, både i Sverige och utomlands, men inget i Skåne för närvarande. Vi har dock fått en förfrågan om att titta på ett projekt i östra Skåne, säger Joachim Grundin.

Inom Sverige letar bolaget framförallt i storstadsregionerna, där de ser bostadsbristen som en tillväxtmöjlighet. Det ekonomiska upplägget är att vara den part som startar och kapitaliserar uppstarten av ett projekt, sedan tas exempelvis ett eller flera byggbolag in som ägare.

svenotto_littorin– Storleksmässigt letar vi efter projekt som är lite för stora för enmannalådor att hantera och vi tittar på lite olika finansiella upplägg. Man kan ju inte räkna med att så här låga räntor hur länge som helst, säger Sven Otto Littorin till Rapidus.

Styrelseordförande för Serio är Kristina Alvendal, före detta bostadsbyggdnads- och fastighetsborgarråd i Stockholm och vd för Airport City Stockholm. Sven Otto Littorin var 2012 anställd som rådgivare till Region Skåne för att vända utvecklingen för regionens mobilkluster.

Jennie Lorentsson

Före detta moderate arbetsmarknadsministern Sven Otto Littorin vill bli samhällsbyggare i ordets bokstavliga betydelse. Tillsammans med affärsutvecklaren Joachim Grundin startar […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad