lördag 18 maj 2024

inloggad som

Trelleborg varslar skånsk personal

|  
|  

Slangavdelningen vid Trelleborgs gummifabrik halveras ytterligare en gång när produktion flyttas till Turkiet.

Företagsledningen har lagt ett varsel om att tolv tjänster måste bort, tio av dem på slangavdelningen och två på logistikcentret. Facket informerades för att par veckor sedan och förhandlingarna är inledda.

– Varslet beror dels på minskad orderingång, dels på att produktion flyttas till Turkiet. Nedskärningen betyder att slangavdelningen halveras, säger Mikael Nilsson, ordförande för den lokala IF Metallklubben på Trelleborg.

Slangavdelningen på Trelleborg är sedan tidigare decimerad, efter att produktion flyttats till gummikoncernens fabrik i Frankrike 2008. Då fick cirka 40 personer gå och 30 blev kvar.

I dagsläget arbetar det totalt 35 personer vid slangavdelningen och logistikcentret. Koncernen har 16.500 medarbetare utspridda i 40 länder. Vid anläggningarna i Trelleborg arbetar drygt 400 personer.

Jennie Lorentsson

Slangavdelningen vid Trelleborgs gummifabrik halveras ytterligare en gång när produktion flyttas till Turkiet. Företagsledningen har lagt ett varsel om att […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Laserprecision i Lejonkulan

    Nu släpper vi veckans avsnitt av podden Lejonkulan som gästas av laserexperten och Beamonics vd Can Xu. Han har bakgrund […]