måndag 15 april 2024

inloggad som

… och nätverket växlar upp nordiska samarbeten

Jeanette Andersson, som ansvarat för att nätverket av affärsänglar hos Connect Skåne, lämnar organisationen för att jobba med de bolag hon själv investerat i. Tjänsten för hennes efterträdare uppgraderas till heltid och uppdraget utökas till att sy ihop nya nordiska samarbeten.

– Förutom att vi har det nationella ansvaret för att samordna privatinvesterare från norr till söder, ska vi också etablera ett nordiskt ängelnätverk, säger Connect Skånes vd Eva Ohlstenius till Rapidus.

Connect har inlett ett försök med ett samnordiskt projekt med Danmark, Norge och Finland. Medan Sverige och Danmark redan har flera välfungerande ängelnätverk, ser det lite annorlunda i grannländerna. Finland har endast ett statligt nätverk, FiBan, och i Norge ligger man i startgroparna för att bilda sitt första.

– För att underlätta ländernas samarbete, men också för våra investerare och entreprenörer och för saminvesteringar har vi tagit fram en gemensam digital plattform, säger Eva Ohlstenius.

Jennie Lorentsson

Jeanette Andersson, som ansvarat för att nätverket av affärsänglar hos Connect Skåne, lämnar organisationen för att jobba med de bolag […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Nato är nya drömkunden…

    Medlemskapet i Nato öppnar en marknad värd över tusen miljarder dollar årligen. Det gäller inte bara för försvarsmateriel, flera branscher kan gräva guld i försvarsalliansen.

  • …och en guldgruva för startups

    Utöver att bli leverantör till miljardmaskineriet Nato finns det stora pengar att söka i försvarsrelaterade fonder. Men skånska bolag kan få vänta på sin del av kakan.

  • Alfa Laval prisas i Lund

    Alfa Laval och Patrik Källåker, chef för bolagets svenska verksamhet, fick motta Lunds kommuns näringslivspris i förra veckan. I motiveringen finns ord som samhällsengagemang, innovation och hållbarhet.