torsdag 25 april 2024

inloggad som

Industrikoncern flyttar huvudkontoret till Malmö

Industrikoncernen Nord-Lock, med runt 400 anställda globalt, flyttar huvudkontoret från Göteborg till Malmö.

Nord-Lock säljer låsbrickor till skruvar åt allt från skidliftar och tåg till balkongräcken och vägskyltar. Bland storkunderna finns Atlas Copco, Sandvik, Siemens och Ericsson. Omsättningen under 2014 ökade med 16 procent till 722 miljoner kronor. Nord-Lock ägs av börsnoterade investmentbolaget Latour.

Nord-Lock hade sedan tidigare ett mindre säljkontor i Malmö. Runt 15 personer får nu staden som bas då huvudkontoret flyttar från Göteborg. Främst är det närheten till Kastrup som lockar, uppger Ola Ringdahl, vd sedan 2013.

Ola Ringdahl− Vi har dotterbolag i 20 länder och i huvudsak globala kunder. Sedan bor jag här och kommer härifrån, det var kanske det som fick vågskålen att tippa över, säger Ola Ringdahl till Rapidus.

Han räknar med att huvudkontoret ska växa något framöver men även att bolaget kommer behöva köpa in tjänster lokalt inom allt från ingenjörskunnande till IT-tjänster och marknadsföring.

Erik Olausson

Industrikoncernen Nord-Lock, med runt 400 anställda globalt, flyttar huvudkontoret från Göteborg till Malmö. Nord-Lock säljer låsbrickor till skruvar åt allt […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så mycket tjänade skånska börs-vd:ar 2023

    Peter Nilsson, vd för Trelleborg, var Skånes bäst betalda börs-vd 2023. Men ytterligare tolv vd:ar tjänade över 10 Mkr. Rapidus har listan över Skånes bäst betalda börs-vd:ar. Så här mycket tjänade de under 2023.

  • Fetast plånbok vinner

    Efter en tolfteplats av fjorton i SHL måste något göras med hockeylaget Malmö Redhwaks. I brist på kommunalt stöd behövs det nya och kreativa samarbeten med näringslivet.

  • Blandad kompott i rapportfloden

    Fortsatt svag efterfrågan medan kostnadsjakt i bolagen putsar resultaten. Det är den trend som går att utläsa ur de skånska börsbolagens rapporter för det första kvartalet, även om bilden är mycket blandad. Vi sammanfattar mer än ett dussin färska skånska rapporter.