lördag 18 maj 2024

inloggad som

Sparbanken Syd går ihop med Frenninge Sparbank

Sparbanken Syds stämma beslutade på tisdagseftermiddagen om en fusion med Frenninge Sparbank. Sveriges minsta sparbank blir därmed en del av den äldsta, och samtidigt den sista i sitt slag.

På grund av sin ringa storlek har Frenninge, med säte i Vollsjö i Sjöbo kommun, haft svårt att leva upp till kundernas förväntningar och krav på tekniska funktioner. Banken hade under första halvåret 2014 endast 29 miljoner kronor inlåning och har, liksom Sparbanken Syd, valt att inte samarbeta med Swedbank och nyttja deras internettjänster.

– Frenninge Sparbank och Sparbanken Syd delar redan de grundläggande värderingarna som kännetecknar en äkta sparbank. Så när Frenninge kontaktade oss och behövde vår hjälp ville vi självklart ställa upp, säger Sparbanken Syds rörelsechef Susanne Thuresson i ett pressmeddelande.

Bankkontoret i Frenninge, i Sjöbo kommun, kommer att finnas kvar tills vidare men drivas under Sparbanken Syds gula färger. I och med fusionen är Sparbanken Syd landets sista självständiga sparbank.

Sparbanken Syd ökade affärsvolymen med ett par procent till 25,2 miljarder kronor under 2014. Rörelseresultatet slutade på 34 miljoner kronor.

Rapidus

Sparbanken Syds stämma beslutade på tisdagseftermiddagen om en fusion med Frenninge Sparbank. Sveriges minsta sparbank blir därmed en del av […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Laserprecision i Lejonkulan

    Nu släpper vi veckans avsnitt av podden Lejonkulan som gästas av laserexperten och Beamonics vd Can Xu. Han har bakgrund […]