onsdag 24 april 2024

inloggad som

Konkurrensen knäckte omskriven Malmöapp

Malmöbolaget Qnekt, som utvecklat den hajpade konferensappen Qnekt, har i all tysthet lagts ner. Företaget har likviderats och delägarna håller just nu på att sälja programkoden.

Finnur Sverrisson port2– Vi är mitt uppe i förhandlingarna och jag vill inte uttala mig mer innan det hela är klart, säger Finnur Sverrisson, som var bolagets VD.

Totalt var omkring 15 personer involverade i Qnekt på hel- eller deltidsbasis. Mobilappen användes för konferensändamål och innehöll funktioner för bland annat programvisning, användarinteraktion och omröstning. På kundlistan stod omkring 25 eventarrangörer, och appen användes bland annat av Media Evolutions The Conference, Venture Cup, Choice Hotels och Sweden Social Web Camp.

Appar för evenemang är dock en tuff bransch och Qnekt fick fajtas hårt för uppmärksamheten. Qnekts app började med ett begränsat antal funktioner, men fick fler och fler finesser i samband med kundernas önskemål. Det gjorde samtidigt att appen blev mer känslig för tekniska störningar.

– Det gjorde att vi aktivt behövde lägga fler konsulttimmar per kund, vilket vi inte ville. Till slut blev det så ohållbart att vi bestämde oss för att lägga ner, säger Finnur Sverrisson, som i dag arbetar för Malmöbyrån FEW i Media Evolution City.

Serieentreprenören Hampus Jakobsson och den forna TAT-kollegan Johan Lenander var två av de som investerade i Qnekt, när bolaget 2013 tog in en miljon kronor. 2013 uppgick omsättningen till 170.000 kronor och resultatet blev en förlust med 670.000 kronor.

Initiativtagarna till Qnekt var Finnur Sverrisson och Axel Lundbäck, som i dag arbetar för Ustwo.

Anders Frick

Malmöbolaget Qnekt, som utvecklat den hajpade konferensappen Qnekt, har i all tysthet lagts ner. Företaget har likviderats och delägarna håller […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Här är Årets Rapidusföretag

    På tisdagskvällen ställde Rapidus och Vinge till med fest när Årets Rapidusföretag och Årets Friskt Vågat skulle koras för 23:e året i rad.

  • Spelet bakom Academedia-affären 

    I början av året ville Mellby Gård sälja sitt innehav i friskolejätten Academedia till mångmiljardären Roger Akelius. Men efter massiv kritik drog sig Mellby Gård ur affären. Mellby Gårds vd Johan Andersson ger Rapidus en exklusiv inblick i vad som egentligen hände.

  • Positivt i skånska rapporter

    Beijer Ref levererar en rökare i krysset, medan fastighetsbolagens nedskrivningar verkar ha tagit slut. Det är huvudpunkterna i dagens rapporter från de stora skånska börsbolagen.