lördag 27 april 2024

inloggad som

Torounidis tar över som vd på Awa IPro

Thomas Torounidis har utsetts till vd för Malmöbolaget Awa IPro Han efterträder Awapatents koncernchef Magnus Hallin som varit tillförordnad vd i två år.

Awa IPro startade 2011 som systerbolag till immaterialrättsbyrån Awapatent. Idén är att vid sidan av mer traditionella patentfrågor också hjälpa kundföretagen med själva processen att kommersialisera innovationerna. Awa IPro kan bland annat göra det genom partnerskap med kunderna.

Thomas Toroundinis– Vi kan gå in och bekosta patent och varumärken i utbyte mot framtida intäkter. Vi har därmed en annan typ av affärsmodell än Awapatent, säger Thomas Torounidis.

Han har tidigare jobbat som innovationschef för hela Awapatent. Bland framgångsprojekten i Awa IPro finns medicinteknikbolaget CYTO365 i Helsingborg som tagit fram en felsäker ventil vid infusion av exempelvis cellgifter.

Ändå har det hittills varit röda siffror i Awa IPros bokslut. 2014 års räkenskaper är inte klara, men enligt Thomas Torounidis ser siffrorna bättre ut än 2013 då nedersta raden landade på minus två miljoner kronor.

Hanna Sigeman

Thomas Torounidis har utsetts till vd för Malmöbolaget Awa IPro Han efterträder Awapatents koncernchef Magnus Hallin som varit tillförordnad vd […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.