söndag 25 februari 2024

inloggad som

Torounidis tar över som vd på Awa IPro

Thomas Torounidis har utsetts till vd för Malmöbolaget Awa IPro Han efterträder Awapatents koncernchef Magnus Hallin som varit tillförordnad vd i två år.

Awa IPro startade 2011 som systerbolag till immaterialrättsbyrån Awapatent. Idén är att vid sidan av mer traditionella patentfrågor också hjälpa kundföretagen med själva processen att kommersialisera innovationerna. Awa IPro kan bland annat göra det genom partnerskap med kunderna.

Thomas Toroundinis– Vi kan gå in och bekosta patent och varumärken i utbyte mot framtida intäkter. Vi har därmed en annan typ av affärsmodell än Awapatent, säger Thomas Torounidis.

Han har tidigare jobbat som innovationschef för hela Awapatent. Bland framgångsprojekten i Awa IPro finns medicinteknikbolaget CYTO365 i Helsingborg som tagit fram en felsäker ventil vid infusion av exempelvis cellgifter.

Ändå har det hittills varit röda siffror i Awa IPros bokslut. 2014 års räkenskaper är inte klara, men enligt Thomas Torounidis ser siffrorna bättre ut än 2013 då nedersta raden landade på minus två miljoner kronor.

Hanna Sigeman

Thomas Torounidis har utsetts till vd för Malmöbolaget Awa IPro Han efterträder Awapatents koncernchef Magnus Hallin som varit tillförordnad vd […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.