fredag 17 maj 2024

inloggad som

Respiratorius vd ny chef för Diaprost

Noterade läkemedelsbolaget Respiratorius vd Johan Drott axlar ytterligare en vd-roll i ett Lundabolag, i Diaprost.

Steget till Diaprost var inte långt, varken bokstavligt eller bildligt talat.

johan_drott– Båda bolagen har en inriktning på onkologi, Respiratorius genom ett prioriterat projekt, Val 001, och Diaprost helt och hållet. Dessutom ligger båda företagen på Medicon Village och det är 20 meter mellan kontoren, säger Johan Drott till Rapidus.

Båda vd-uppdrag är halvtidstjänster och har fått grönt ljus av respektive styrelse.

– I vår värld är det inte så stor grej att man har flera uppdrag, Diaprosts förra vd Anki Malmborg hade också fler uppdrag, bland annat för Cantargia. Tidigare hade jag Respiratorius på halvtid och dessutom flera mindre konsultuppdrag, nu har jag två halvtider, säger Johan Drott.

Respiratorius är noterat på Aktietorget och utvecklar läkemedel mot KOL, astma och cancer. Under våren jobbar bolaget på att avsluta kliniska fas IIa-studier i cancerprojektet Val 001. Projektportföljen innehåller även utveckling av en substans avsedd att användas i PET-kameror vid diagnostisering av hjärt- och kärlsjukdomar.

Diaprost bedriver en liknande forskning, men inriktad på diagnostik av prostatacancer. Bolaget har patent på en uppfinning som gör det möjligt att med hjälp av en PET-kamera se om en tumör spridit sig.

Finns det planer på samarbeten bolagen emellan?

– Nej, i dagsläget finns inga sådana planer, säger Johan Drott.

Noterade läkemedelsbolaget Respiratorius vd Johan Drott axlar ytterligare en vd-roll i ett Lundabolag, i Diaprost. Steget till Diaprost var inte […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Laserprecision i Lejonkulan

    Nu släpper vi veckans avsnitt av podden Lejonkulan som gästas av laserexperten och Beamonics vd Can Xu. Han har bakgrund […]