lördag 18 maj 2024

inloggad som

System Verification plockar Fingerprint Cards som ny kund

Börsnoterade Fingerprint Cards och Malmöbaserade System Verification sluter ett samarbetsavtal. En större del av Fingerprints mjukvara för touchsensorer kommer nu att testas av Malmöbolaget.

System Verification arbetar med test och verifiering av mjukvara under utveckling och sysselsätter 155 personer, varav 110 är fördelade mellan kontoren i Malmö och Lund.

– De hjälper oss med att testa och verifiera våra lösningar för att nå de krav vi ställt på produkten, säger Fingerprint Cards Malmöchef Sebastian Weber till Rapidus.

System Verifications vd Hamdija Jusufagic vill inte uppge ordervärdet för affären men säger att testningsarbetet eventuellt kommer genomföras vid System Verifications Bosienkontor, en outsourcing som skulle innebära kostnadsbesparingar för Fingerprint Cards.

– Strategiska samarbeten av detta slag är av stor vikt för vår framtida tillväxt, säger Hamdija Jusufagic.

Det omskrivna börsbolaget utvecklar teknik för fingeravtrycksläsning på mobiler och surfplattor. I Malmö finns ett 50-tal medarbetare. Fingerprint Cards har även kontor i Köpenhamn samt huvudkontor i Göteborg. Omsättningen ifjol var 233 miljoner kronor, en ökning från 95 miljoner året innan.

System Verification har kontor i Stockholm, Göteborg, Sarajevo, Lund samt huvudkontor i Malmö. Hamdija Jusufagic äger 51 procent av bolaget och investmentbolaget Neqst Partner 49 procent. Bolaget omsatte 136 miljoner kronor 2013, fjolårets siffror är ännu inte färdigställda.

Emily Binks

 

Börsnoterade Fingerprint Cards och Malmöbaserade System Verification sluter ett samarbetsavtal. En större del av Fingerprints mjukvara för touchsensorer kommer nu […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Laserprecision i Lejonkulan

    Nu släpper vi veckans avsnitt av podden Lejonkulan som gästas av laserexperten och Beamonics vd Can Xu. Han har bakgrund […]