fredag 26 april 2024

inloggad som

Malmö Cityfastigheter köper kontorshus av Wihlborgs

Malmö Cityfastigheter köper kontorshuset på Norra Vallgatan 80 i Malmö av börsnoterade Wihlborgs. Prislappen: 90,7 miljoner kronor. I huset sitter bland andra konsultbolaget Optilon och fastighetsmäklaren Relier.

HogvaktenFörvärvet är första steget i en ny expansionsplan för uppstickaren Malmö Cityfastigheter, som har flera tunga näringslivsprofiler i ägarlistan. Bolaget har inte gjort något köp sedan 2012/2013 men började ifjol ladda för tillväxt genom en nyemission på 50 miljoner kronor.

Nu slår vd Jan Johansson till på fastigheten Högvakten 6 på Norra Vallgatan, mitt emot Malmö Live.

– Vi betraktar den som en utvecklingsfastighet och kommer göra investeringar för att lyfta både in- och utsida. Det kommer sedan bli fler förvärv framöver. Troligen redan i år, säger Jan Johansson till Rapidus.

Bland ägarna bakom Malmö Cityfastigheter märks Sydtotals grundare Erling Pålsson och Intentias grundare Roland Persson. Styrelseordförande är Hans Pihl, tidigare vd för Deloitte. I och med dagens förvärv har företaget 13 fastigheter i centrala Malmö, samtliga kontorshus, till ett värde av 1,5 miljarder kronor.

Kristian Svensson

Malmö Cityfastigheter köper kontorshuset på Norra Vallgatan 80 i Malmö av börsnoterade Wihlborgs. Prislappen: 90,7 miljoner kronor. I huset sitter […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.


  • Kraftigt volymtapp i dagens rapportflod

    Börsbolagens rapporter för årets första kvartal strömmar in. Bland dagens rapporter går kurvorna åt olika håll: upp för fastighetsbolaget Wihlborgs och ned för fönsterbolaget Inwido.

  • Kjell & Companys aktie i fritt fall

    Prylkedjan Kjell & Companys rapport för det fjärde kvartalet blev en besvikelse och utdelning uteblir. Fastighetsbolaget Wihlborgs skruvar däremot upp utdelningen, trots minskat förvaltningsresultat.

  • Pressat Heimstaden i dagens rapportflod

    Säsongen för börsbolagens rapportering för årets tredje kvartal är här. Idag kom bland andra Heimstaden, Wihlborgs, Duni, Inwido och Beijer Ref.

  • Många projekt i Wihlborgs klimatarbete

    Fossilfritt stål och likströmskablar. Det är några av fastighetsbolaget Wihlborgs senaste givar i jakten på ett klimatsmartare fastighetsbestånd.

  • Wihlborgs gör rekord

    Fastighetsbolaget Wihlborgs tuffar på bra, mitt i den oroliga fastighetsmarknaden.

  • Tisdagens rapporter

    Inwido möter en tuffare marknad Den Malmöbaserade fönstertillverkaren Inwido startade året med att ”möta en tuffare marknad”, enligt rapporten för […]

  • Nybyggandet kan bromsas

    Wihlborgs har flera stora nybyggen på gång i västra Skåne, däribland ett par av bolagets största kontorsbyggen hittills. Men de […]

  • Tunga hyreshöjningar för kontor

    Årsskiftet medförde en kraftigare höjning av kontorshyrorna än på många år. Trots det är efterfrågan på kontorslokaler fortsatt stark, även […]

  • Börshuset kan byggas om till hotell

    Malmös gamla börshus på Skeppsbron, där det i dag är kontorslokaler, står inför en renovering. Ett alternativ som fastighetsägaren Wihlborgs […]

  • Skåningar på nya jobb

    Jessica Fischer blir ny Öresundsansvarig på rekryteringsfirman Hammer & Hanborg. Hon kommer närmast från Grit Academy och har även arbetat […]