fredag 10 maj 2024

inloggad som

Ny spekulant på konkursat kartongbolag

På grund av finansiella problem ansökte och inledde anrika förpackningsföretaget Nordemballage i somras om en företagsrekonstruktion. Under hösten var rekonstruktören nära att hitta nya ägare till bolaget. Kartongföretaget Oppbåga Bruk i Fellingsbro visade starkt intresse för att köpa Ystadbaserade Nordemballage och en affär var nära.

Nu kan Rapidus avslöja att affären gick i stöpet, men att Nordemballage istället är nära att sluta ett avtal med ett börsnoterat utländskt företag.

– Faktum är att vi är väldigt nära att sluta ett avtal med ett annat bolag, men jag har ett embargo för att berätta mer just nu, säger Ed Steijn, vd för Nordemballage.

På grund av att företaget är börsnoterat måste all information skickas genom pressavdelningen, där detaljer om affären beräknas komma ut i början av veckan.

Företagsrekonstruktören Bengt Bülow ansökte i mitten av januari om en förlängd tidsfrist för att kunna slutföra rekonstruktionen och det nya slutdatumet är 13:e februari.

Nordemballage grundades på 1940-talet och ägs i nuläget till största delen av holländska New Hills AB. Bland tidigare kunder finns bland annat Skånemejerier. 2012 var företaget nära en konkurs, och i dagsläget har Nordemballage oprioriterade skulder på 20 miljoner kronor.

Nordemballage har drygt trettio anställda och under 2013 omsatte bolaget cirka 38 miljoner kronor.

Hanna Sigeman

På grund av finansiella problem ansökte och inledde anrika förpackningsföretaget Nordemballage i somras om en företagsrekonstruktion. Under hösten var rekonstruktören […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Explosiv marknad i Lejonkulan

    Cirka 30 procent av Ukrainas yta sägs vara kontaminerad med landminor och odetonerad ammunition, som i dagens takt skulle ta hundratals år att röja. Malmöbolaget EO Dynamics utvecklar AR-teknik för att öka tempot på den internationella minröjningen