torsdag 25 april 2024

inloggad som

Ecolean öppnar USA-kontor

Förpackningsföretaget Ecolean från Helsingborg breddar sin globala närvaro och öppnar ett säljkontor i Dallas.

Ecolean har rönt stora framgångar i Nordamerika med sina upprättstående dryckesförpackningar, tillverkade av en blandning av plast och krita.

– Vårt förpackningsformat har en stark efterfrågan på den amerikanska kontinenten och de livsmedel vi förpackar, främst mejeri- och juiceprodukter, har en stark tillväxt. Vi har samarbeten med två kunder i regionen, Alqueria som är marknadsledande inom mejeri i Colombia och Danone i Argentina, och flera spännande projekt på väg in, säger Anna Annerås, marknadschef på Ecolean, till Rapidus.

Att få ett fotfäste på de växande marknaderna i Nord- och Sydamerika är därför ett naturligt nästa steg, och infrastrukturen gör Dallas till en perfekt bas, menar hon.

Chef för USA-kontoret, som är på plats sedan oktober, är Andreas Jeppsson.

Förutom Sverige och USA har Ecolean även kontor i Ryssland, Kina och Pakistan. I Kina har man även en fabrik. Ecolean har drygt 260 medarbetare runt om i världen, varav 165 arbetar i Helsingborg, där man just nu bygger ut fabriken. Ytan efter utbyggnad kommer att uppgå till 10.000 kvadratmeter och produktionskapaciteten av förpackningsmaterial kommer att ha tredubblas.

Ecolean grundades 1996 av Tetra Pakavhopparen Åke Rosén. Bolaget ägs sedan 2001 av Tetra Paks grundarfamilj Rausing och representeras i styrelsen av Lisbet Rausing.

Jennie Lorentsson

Förpackningsföretaget Ecolean från Helsingborg breddar sin globala närvaro och öppnar ett säljkontor i Dallas. Ecolean har rönt stora framgångar i […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så mycket tjänade skånska börs-vd:ar 2023

    Peter Nilsson, vd för Trelleborg, var Skånes bäst betalda börs-vd 2023. Men ytterligare tolv vd:ar tjänade över 10 Mkr. Rapidus har listan över Skånes bäst betalda börs-vd:ar. Så här mycket tjänade de under 2023.

  • Fetast plånbok vinner

    Efter en tolfteplats av fjorton i SHL måste något göras med hockeylaget Malmö Redhwaks. I brist på kommunalt stöd behövs det nya och kreativa samarbeten med näringslivet.

  • Blandad kompott i rapportfloden

    Fortsatt svag efterfrågan medan kostnadsjakt i bolagen putsar resultaten. Det är den trend som går att utläsa ur de skånska börsbolagens rapporter för det första kvartalet, även om bilden är mycket blandad. Vi sammanfattar mer än ett dussin färska skånska rapporter.