fredag 3 maj 2024

inloggad som

Smarta hörlurar ger plus åt dansk-svenskt teknikbolag

Teknikbolaget Invisio, noterat i Sverige men med utvecklingen i Danmark, har sedan starten 1998 bara visat röda siffror. Men satsningen på intelligenta hörlurar för bland annat militär och räddningstjänst för ett antal år sedan börjar bära frukt. I år går bolaget för första gången plus och några ytterligare kapitaltillskott ska inte behövas, uppger finanschefen Thomas Larsson.

Invisio Headset A/S, beläget i Hvidovre utanför Köpenhamn, är dotterbolag till det svenska First North-noterade Invisio Communications. Hörlurarna, som kan störa ut bakgrundsljud och förstärka önskade frekvenser, tillverkas av Partnertech i Malmö och säljs bland annat till försvarsmakterna i Danmark, Sverige, Tyskland och USA.

− Bland annat har US Army blivit trogna kunder. Utan att vi visste om det spelade de in en instruktionsfilm till Youtube om hur man använder våra hörlurar, säger Thomas Larsson.

2011 slutade med 16,7 miljoner danska kronor i nettoförlust och 2012 med -18,7 miljoner för det danska dotterbolaget. Förra året sjönk dock förlusterna rejält och i år är Invisiokoncernen på väg mot plus. Under årets första nio månader steg omsättningen från 60,5 miljoner svenska kronor till 137,9 miljoner kronor. Sedan dess har ytterligare mångmiljonorder trillat in från militära kunder i bland annat Australien och USA.

− Vi har fördubblat försäljningen år från år. Det betyder att vi inte behöver resa mer pengar just nu, säger Thomas Larsson till Rapidus.

Klik her for at se dansk version af artikeln

Keld Broksø

Teknikbolaget Invisio, noterat i Sverige men med utvecklingen i Danmark, har sedan starten 1998 bara visat röda siffror. Men satsningen […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så väcker du journalistens intresse

    Överraskning, känslor och pengar. Det är ingredienser till en artikel som väcker alla Rapidusläsares intresse. Så här gör du för att komma i tidningen.

  • Oatly bantar sig i form

    Oatly Group visar en liten försäljningsökning under första kvartalet, trots att efterfrågan av bolagets havrebaserade alternativ minskade med 30 procent i Kina. Huvuddelen av en minskad förlust kommer dock från minskade kostnader.

  • Ascelia rusar på fas 3-resultat

    Ascelia Pharma, med huvudkontor i Malmö, redovisar positiva resultat från en fas 3-studie med kandidaten Orviglance. Aktien rusade på beskedet.

  • Delningsekonomi i Lejonkulan

    I morgon fredag släpper vi ett nytt avsnitt av Lejonkulan. Här är frågan om det finns ekonomi i delningsekonomi.