fredag 17 maj 2024

inloggad som

Triomed närmar sig CE-märkning

Tio års forskning närmar sig sitt slut. I början av nästa år väntar CE-märkning och distribution av Triomeds portabla dialysapparat. Först ut är Tyskland och Italien.Lundabaserade medicinteknikbolaget Triomed bildades 2005 för att kommersialisera en portabel dialysmaskin, Carry Life System, som patienten själv kan bära med sig och som gör att patienten slipper uppsöka sjukhus flera gånger i veckan, alternativt byta dialyspåse själv flera gånger per dag.

Avslutande kliniska studier förväntas inledas inom några veckor och någon gång efter årsskiftet räknar vd:n Anders Wallenås med att kunna CE-märka och börja leverera produkten till olika distributörer i Europa.

– Vi har en väl etablerad kontakt med kliniker i Tyskland och Italien och det är där vi kommer att påbörja vår lansering. Detta är en oerhörd milstolpe för en organisation av vår karaktär, säger Anders Wallenås.

Det kommer dock att dröja något innan produkten blir tillgänglig på den svenska marknaden.

– Det beror mest på att vi inte har någon etablerat kontakt i Sverige, men vi ska ta tag i det så fort vi hinner, säger Anders Wallenås.

Den kommande lanseringen kommer att kräva tillskott av nytt kapital, men Anders Wallenås är ännu förtegen om hur det ska ske. Bolaget har tidigare finansierats av bland andra Sydsvensk Entreprenörsfond samt av individuella investerare. För två år sedan gick KappAhl-profilen Paul Frankenius in och mångmiljonsatsade i företaget. Triomed har i dag 14 anställda.

Izabella Rosengren

Tio års forskning närmar sig sitt slut. I början av nästa år väntar CE-märkning och distribution av Triomeds portabla dialysapparat. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad