fredag 28 juni 2024

inloggad som

Medicon Valley bygger ny strategi på ”access”

|  
Nyckelordet i den nya kommunikations- och marknadsföringsstrategin från branschorganet Medicon Valley Alliance är tillgänglighet (access). Ett 34 sidor långt dokument förklarar hur Medicon Valley nu ska sättas på den internationella kartan.

Den nya strategin, med namnet Access Medicon Valley, identifierar tre huvudsakliga utmaningar:

* Regionens många varumärken, som Öresundsregionen, Medicon Valley, Greater Copenhagen, Köpenhamn-Malmö-Lund, kan skapa förvirring om vad de egentligen representerar.

* Av 250 globala biotekniska kluster är Medicon Valley relativt okänt.

* Många regionala verksamheter nämner helt enkelt inte Medicon Valley i sitt marknadsföringsmaterial.

Målet är en skarpare profil där globala aktörer ska tänka på tillgänglighet i samband med Medicon Valley. Speciellt handlar det om områden som karriär- och forskningsmöjligheter, infrastruktur, tillgång till högutbildad arbetskraft och en innovativ miljö med både stora och små företag. Men även en skandinavisk livsstil med nära till naturen och med bra livsbalans lyfts fram som säljargument för regionen.

Strategin har tillkommit efter samtal med 30 tongivande företag i Medicon Valley, där Storköpenhamn dominerar med 30.000 anställda inom life science-området jämfört med cirka 7.000 i Skåne.

Nyckelordet i den nya kommunikations- och marknadsföringsstrategin från branschorganet Medicon Valley Alliance är tillgänglighet (access). Ett 34 sidor långt dokument […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon sätter 1 miljard i rullning

    Det tog ett år, men nu har klimatinvesteringsfonden Pale Blue Dot börjat investera i sin andra fond. 1 miljard kronor väntar på att finna rätt adresser i hela världen i form av såddkapital till startups som jobbar klimatsmart. Heidi Lindvall, partner och en av fondens grundare, berättar för Rapidus.

  • Miljardavtalet sprack

    Bioteknikföretaget Aqilions samarbetsavtal med läkemedelsjätten Merck avslutas. Av avtalet som hade potential att ge Aqilion 10 miljarder kronor, blir alltså intet.