torsdag 2 maj 2024

inloggad som

Ytterligare huvudkontor till Malmö

|  , , ,

Trenden att Malmö drar till sig viktiga huvudkontor fortsätter. Nu etablerar franska Babyliss en ny nordisk organisation med bas i Malmö. Koncernen är för tillfället ute och jagar personal.

Som Rapidus tidigare berättat håller Malmö på att skapa en kritisk massa vad gäller huvudkontor. Orkla, ArjoHuntleigh, Peugeot och Vestas är några exempel på nyetableringar under senare år. Populära områden har varit Hyllie och Västra Hamnen.

Babyliss, mest känt för sina hårfönar och locktänger, tar vid årsskiftet över nordiska distributionen av sina produkter — från börsnoterade Empire i Stockholm. Under ledning av sälj- och marknadschefen Christian Christensen bygger företaget en ny bas i Hyllie.

Planen är att ha fjorton anställda på plats. Bland annat stängs nuvarande filial i Ørestad och flyttas över Sundet. Babyliss nyrekryterar också, bland annat en finanschef och ytterligare säljare.

— Vi har tagit ett strategiskt beslut att gå direkt till marknaden utan distributör. Vi väljer Malmö dels för att jag själv bor här, men också för att det är billigare än Stockholm och ändå med en bra infrastruktur, säger danskfödde Christian Christensen till Rapidus.

Kristian Svensson

Trenden att Malmö drar till sig viktiga huvudkontor fortsätter. Nu etablerar franska Babyliss en ny nordisk organisation med bas i […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så väcker du journalistens intresse

    Överraskning, känslor och pengar. Det är ingredienser till en artikel som väcker alla Rapidusläsares intresse. Så här gör du för att komma i tidningen.

  • Oatly bantar sig i form

    Oatly Group visar en liten försäljningsökning under första kvartalet, trots att efterfrågan av bolagets havrebaserade alternativ minskade med 30 procent i Kina. Huvuddelen av en minskad förlust kommer dock från minskade kostnader.

  • Ascelia rusar på fas 3-resultat

    Ascelia Pharma, med huvudkontor i Malmö, redovisar positiva resultat från en fas 3-studie med kandidaten Orviglance. Aktien rusade på beskedet.

  • Delningsekonomi i Lejonkulan

    I morgon fredag släpper vi ett nytt avsnitt av Lejonkulan. Här är frågan om det finns ekonomi i delningsekonomi.