torsdag 28 mars 2024

inloggad som

SAS-veteran går in i Avail-grundarens appbolag

IT-entreprenören Johan Gunnars är ute efter att kassera kalendern med nya appen Flo. I fredags valdes SAS tidigare vice-vd Jens Wittrup Willumsen till ny ordförande i bolaget, som har Almi och Lars-Erik Skjutare i ägarlistan.

Johan Gunnars tidigare projekt Avail Intelligence såldes förra året till amerikanska RichRevelance. Flo har han grundat tillsammans med IT-designern Sebastian Mutsson och appen ska samla personlig data som kalender, kontakter och filer i ett flöde. Gränssnittet ska göra det lättare att hålla koll på dagens aktiviteter, menar Johan Gunnars.

johan_gunnars— Mycket arbete har gått till att få upp den kreativa höjden, göra något nytt som ersätter kalendern.

Kan du berätta mer om hur det ser ut?

— Helst inte. Det är redan konkurrenter som vill ta reda på vad vi håller på med. Vi har lagt mycket energi och fokus på gränssnittet, men i senare versioner lägger vi till intelligens. Då kommer appen ge rekommendationer på aktiviteter, säger Johan Gunnars.

I fredags valde Flos ägare in Jens Wittrup Willumsen som extern styrelseordförande. Han har tidigare varit vice vd för SAS och är i dag styrelseproffs, bland annat som ordförande i Air Greenland, Visit Denmark och Mediehuset Ingeniøren.

— Han var även medgrundare och styrelseordförande i uppstartsbolaget Momondo. Så han har en fantastisk erfarenhet, en mix av klassisk industri och IT-startups. Han har gjort den här resan tidigare, säger Johan Gunnars.

Nästa steg för Flo är den slutna betaversionen av programmet, som släpps inom kort. Då kör även nästa finansieringsrunda igång, till mars ska bolaget få ihop fem miljoner kronor från befintliga och nya investerare.

— I början kommer vi rikta in oss mot lokala änglar. Längre fram kommer vi fokusera på riskkapital, säger Johan Gunnars.

I somras fick bolaget tre investerare och tog in 2,25 miljoner kronor. Almi Invest stod för 1,25 miljoner medan industrialisten Christer Arvidsson och Sparbanken Öresunds förre vd Lars-Erik Skjutare delade på resten.

Appen ska finnas att köpa i april eller maj. Planen är att sälja bolaget om tre till fem år, berättar Johan Gunnars.

— Det är så vi fungerar. Vi tycker det är lustfyllt att starta upp och hitta nya lösningar, när det är gjort vill vi göra något annat. Men nu lägger vi all tid på Flo.

Olof Peterson

IT-entreprenören Johan Gunnars är ute efter att kassera kalendern med nya appen Flo. I fredags valdes SAS tidigare vice-vd Jens […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Allsvenskan – en sista idealistisk utpost

    Vilken kvalitet håller svensk elitfotboll egentligen? Är det värt att ompröva den svenska föreningsmodellen för att locka kapital och höja spelkvaliteten? Rapidus chefredaktör Gunnar Wrede gör en betraktelse av fotbollsekonomin.

  • Skåningar bygger nya vindkraftparker

    Hässleholmsbaserade Eolus Vind inleder bygget av tre nya vindkraftparker, men ingen av dem är i Skåne.

  • Glad påsk!

    Vi på Rapidus önskar dig en riktigt glad och varm påsk! Vi återkommer med nya skånska nyheter tisdagen den 2 […]