torsdag 2 maj 2024

inloggad som

Marknadschefen lämnar HD/Sydsvenskan

Rapidus erfar att HD/Sydsvenskans marknadschef Katarina Liljenberg är på väg att lämna sin post. Nyheten kommer mitt i sammanslagningen av de båda tidningarna.

Lars Dahmén, vd för HD/Sydsvenskan, vill inte kommentera vem eller om någon ska ersätta Liljenberg i den nya tidningsorganisationen.

— Vi håller på att diskutera frågan och inget är påskrivet ännu, säger han.

I augusti gick det nya, Bonnierägda tidningshuset ut med att den för tidningarna gemensamma annonsavdelningens arbete ska ledas av Sydsvenskans försäljningschef Fredrik Ivansson.

Konsumentintäktsansvaret läggs på HD:s marknadschef Tina Nybom. Katarina Liljenberg tilldelades en tjänst som marknadsföringsansvarig, men är nu enligt Rapidus källor alltså på väg bort från tidningen.

Som Rapidus tidigare rapporterat tog HD:s tidigare ägarbolag Pukslagaren över tidningshuset på Vasatorpsvägen i Helsingborg i samband med sommarens affär med Bonnier. Fastigheten har nyligen lagts ut till försäljning.

Jennie Lorentsson

Rapidus erfar att HD/Sydsvenskans marknadschef Katarina Liljenberg är på väg att lämna sin post. Nyheten kommer mitt i sammanslagningen av […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så väcker du journalistens intresse

    Överraskning, känslor och pengar. Det är ingredienser till en artikel som väcker alla Rapidusläsares intresse. Så här gör du för att komma i tidningen.

  • Oatly bantar sig i form

    Oatly Group visar en liten försäljningsökning under första kvartalet, trots att efterfrågan av bolagets havrebaserade alternativ minskade med 30 procent i Kina. Huvuddelen av en minskad förlust kommer dock från minskade kostnader.

  • Ascelia rusar på fas 3-resultat

    Ascelia Pharma, med huvudkontor i Malmö, redovisar positiva resultat från en fas 3-studie med kandidaten Orviglance. Aktien rusade på beskedet.

  • Delningsekonomi i Lejonkulan

    I morgon fredag släpper vi ett nytt avsnitt av Lejonkulan. Här är frågan om det finns ekonomi i delningsekonomi.