fredag 29 mars 2024

inloggad som

Malmöbolag vinner ramavtal med Qlik

IT-konsultbolaget Thirdbase i Malmö, med 34 anställda, har tecknat ett ramavtal med Nasdaqnoterade Qlik. Affären gäller systemutvecklingstjänster men hur mycket den kan ge Thirdbases vill vd Fredrik Tingvall inte gå in på.

Thirdbase startades 2011 som en del av konsultkoncernen CarbonX. I dag har övriga dotterbolag Avacero i Göteborg och X3M Consulting i Lund avvecklats och verksamheten koncentrerats till Thirdbase. Omsättningen ligger på cirka 30 miljoner kronor, uppger Fredrik Tingvall.

Sedan tidigare arbetar Thirdbase för ett tiotal kunder i regionen med java- och webbutveckling, däribland Sony Mobile.

— Vad jag förstår är vi ett av tio bolag i Sverige som valts ut av Qlik i det här ramavtalet. Men hur stor affären blir för oss vet jag inte i dagsläget, säger Fredrik Tingvall.

Han och kompanjonen Stefan Lind är huvudägare av Thirdbase genom Dink & Gogge Investment Group, med en grupp anställda som mindre delägare.

Erik Olausson

IT-konsultbolaget Thirdbase i Malmö, med 34 anställda, har tecknat ett ramavtal med Nasdaqnoterade Qlik. Affären gäller systemutvecklingstjänster men hur mycket […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Allsvenskan – en sista idealistisk utpost

    Vilken kvalitet håller svensk elitfotboll egentligen? Är det värt att ompröva den svenska föreningsmodellen för att locka kapital och höja spelkvaliteten? Rapidus chefredaktör Gunnar Wrede gör en betraktelse av fotbollsekonomin.

  • Skåningar bygger nya vindkraftparker

    Hässleholmsbaserade Eolus Vind inleder bygget av tre nya vindkraftparker, men ingen av dem är i Skåne.

  • Glad påsk!

    Vi på Rapidus önskar dig en riktigt glad och varm påsk! Vi återkommer med nya skånska nyheter tisdagen den 2 […]