söndag 5 maj 2024

inloggad som

… med Mediocre som snabbaste stjärnskottet

|  
|  

Efter lanseringen i mars har app-spelet Smash Hit blivit en närmast osannolik kassako för Malmöbaserade Mediocre. Under det nyligen avslutade räkenskapsåret har tvåmannabolaget mer än fördubblat förra årets omsättning på 13,5 miljoner kronor, uppger medgrundaren Dennis Gustafsson.

Försäljningssuccén för Smash Hit ger direkt avtryck på resultatet, som även det kommer att fördubblas enligt Dennis Gustafsson. I bokslutet för september 2012-aug 2013 redovisade Mediocre en vinst på 2,7 miljoner kronor efter skatt.

— Vi är fortfarande bara två som jobbar heltid och har inte så mycket utgifter, säger Dennis Gustafsson.

Smash Hit, som spelas på mobiler och läsplattor, är till skillnad mot Mediocres tidigare spel Sprinkle och Granny Smith gratis att ladda ner. Några få procent väljer att betala för premiumvarianten där man också kan spara sin plats i spelet, men det räcker för att Mediocre redan ska ha tjänat lika mycket på Smash Hit som för de tidigare spelen tillsammans, uppger Dennis Gustafsson.

Mediocre grundades 2011 men har just invigt sitt första egna kontor på Triangeln i centrala Malmö då medgrundaren Henrik Johnsson flyttat hit från Stockholm.

— Det öppnar visserligen för att vi skulle kunna anställa, men då handlar det om någon enstaka person för att hjälpa oss med administration och så. Något stort spelbolag kommer vi inte bli, säger Dennis Gustafsson.

Erik Olausson

Efter lanseringen i mars har app-spelet Smash Hit blivit en närmast osannolik kassako för Malmöbaserade Mediocre. Under det nyligen avslutade […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.