fredag 26 april 2024

inloggad som

Han blir ny centralfigur i Bo Håkanssons bolagssfär

Med ordförandeposterna i både ProstaLund och Exini Diagnostics får life science-veteranen Fredrik Lindgren en mycket framskjuten roll i nyligen avlidne Bo Håkanssons imperium. Sedan tidigare är Lindgren även ledamot i Håkanssons tredje börsbolag Hansa Medical.

fredrik_lindgren— Det är så klart omtumlande för alla parter när en ordförande och storägare faller i från så här. Ingen kan ersätta Bo Håkansson och det tänker jag inte heller försöka göra, men jag har varit ledamot i både ProstaLund och Exini så det känns naturligt att engagera mig. I nuläget fortsätter vi att driva verksamheterna som vanligt, vad som händer på lång sikt är givetvis svårt att säga. Troligtvis kommer familjen Håkansson så småningom att orientera och engagera sig i affärsverksamheten, säger Fredrik Lindgren till Rapidus.

Lindgren behåller även sitt uppdrag som ledamot i Hansa Medical, där tidigare ledamoten Birgit Stattin Norinder tar över ordförandeskapet efter Bo Håkansson.

Fredrik Lindgren har tidigare varit vd för Karo Bio, Biolin Scientific och Midsona, samt vice vd för Active Biotech. Han är även styrelseledamot i Larodfan och West Atlantic. Han äger mindre aktieposter i ProstaLund, Hansa Medical och Exini.

I nuläget är det Bo Håkansson dödsbo som äger Farstorps gård AB, där innehaven i ProstaLund, Hansa Medical och Exini är placerade. Bo Håkanssons änka och dotter har nu gått in som ordförande respektive ledamot i Farstorp Gård.

Bo Håkansson avled efter en motocrossolycka i slutet av september.

Jennie Lorentsson

Med ordförandeposterna i både ProstaLund och Exini Diagnostics får life science-veteranen Fredrik Lindgren en mycket framskjuten roll i nyligen avlidne […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.