torsdag 25 april 2024

inloggad som

Börsjätte investerar i BIMobject

|  , ,
|  

Börsnoterade Hexagon är ny storägare i Malmöföretaget BIMobject. Hexagon går in med 31 miljoner kronor — och blir därigenom en strategisk partner för BIMobject.

Pengarna ska gå till marknadssatsningar och vidare utveckling av BIMobjects system för digitalisering av byggindustrins ritningar och planer. Hexagon får genom en riktad nyemission en ägarandel på 13 procent. Vd Stefan Larsson menar att detta är början på ett fruktbart samarbete och nu väntar nyanställningar.

Stefan Larsson Bim port— Det handlar inte bara om ett kapitaltillskott, utan vi får en strategisk partner. Vår mjukvara matchar Hexagons erbjudande inom bland annat inskanningsprodukter och CAD-system, säger Stefan Larsson till Rapidus.

I dag har BIMobject 55.000 användare kopplade till sitt system som bolaget hoppas ska bli ett standardbibliotek för arkitekter och byggare när de inhämtar digital information om exempelvis möbler och material för sina ritprogram. Intäkter får BIMobject från de komponenttillverkare som laddar upp sina produkter till databasen. Bland kunderna märks Assa Abloy Entrance Systems och franska Saint-Gobain.

— Ju större katalog vi får, desto större värde har den för våra kunder. Just nu är vi inne i en snöbollseffekt där vi tar 1.000 nya användare i veckan, säger Stefan Larsson.

BIMobject startades 2011 och har lyfts fram av amerikanska mediehuset Red Herring som ett av världens mest lovande teknikföretag. Under första halvåret 2014 omsatte verksamheten 4,2 miljoner kronor och redovisade en förlust på 7,2 miljoner. Bolaget har 38 anställda och är listat på First North.

Kristian Svensson

Börsnoterade Hexagon är ny storägare i Malmöföretaget BIMobject. Hexagon går in med 31 miljoner kronor — och blir därigenom en […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så mycket tjänade skånska börs-vd:ar 2023

    Peter Nilsson, vd för Trelleborg, var Skånes bäst betalda börs-vd 2023. Men ytterligare tolv vd:ar tjänade över 10 Mkr. Rapidus har listan över Skånes bäst betalda börs-vd:ar. Så här mycket tjänade de under 2023.

  • Fetast plånbok vinner

    Efter en tolfteplats av fjorton i SHL måste något göras med hockeylaget Malmö Redhwaks. I brist på kommunalt stöd behövs det nya och kreativa samarbeten med näringslivet.

  • Blandad kompott i rapportfloden

    Fortsatt svag efterfrågan medan kostnadsjakt i bolagen putsar resultaten. Det är den trend som går att utläsa ur de skånska börsbolagens rapporter för det första kvartalet, även om bilden är mycket blandad. Vi sammanfattar mer än ett dussin färska skånska rapporter.