lördag 11 maj 2024

inloggad som

Nya värvningar på Perstorp, Skandinavisk Data Center och Roliga Prylar

Magnus Heimburg blir 1 december ny finanschef för kemikoncernen Perstorp. Han är utbildad ekonom från Lunds universitet och lämnar närmast motsvarande position på Preem där han jobbat åtta år. Längre tillbaka har Magnus Heimburg arbetat på Swedish Match och Scancern. Vd för Perstorp är Jan Secher.

Jørn Larsen, vice vd för Skandinavisk Data Center, lämnar bolaget för konsultbolaget KMD i Ballerup. Likaledes Ballerupsbaserade Skandinavisk Datacenter köpte ifjol Cerdo IT i Helsingborg där Jørn Larsen blev vd. Han ersätts nu av ekonomichefen Henrik Buchholt Bach. Skandinavisk Data Center har sitt ursprung i Sparekassernes Datacentraler, vars svenska motsvarighet är Sparbankernas Datacentraler.

Troels Johannesen har rekryterats som ny vd för det snabbväxande e-handelsbolaget Roliga Prylar i Helsingborg. Johannesen har en master från Copenhagen Business School och även utbildning inom datavetenskap. Roliga Prylar ägs sedan ett år tillbaka av investmentbolaget Net Departo, som även har andelar i bland annat Boozt.com och Sportamore.

Designbyrån inUse har rekryterat Nils-Erik Gustafsson, expert på användarvänlighet. Har har tidigare arbetat för bland annat Skatteverket, Ellemtel och Ericsson, samtidigt som han undervisat på KTH och Designhögskolan i Umeå. InUse har kontor i Malmö, Göteborg och Stockholm, och Gustafsson kommer att vara placerad på det senare.

Rapidus

Magnus Heimburg blir 1 december ny finanschef för kemikoncernen Perstorp. Han är utbildad ekonom från Lunds universitet och lämnar närmast […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Explosiv marknad i Lejonkulan

    Cirka 30 procent av Ukrainas yta sägs vara kontaminerad med landminor och odetonerad ammunition, som i dagens takt skulle ta hundratals år att röja. Malmöbolaget EO Dynamics utvecklar AR-teknik för att öka tempot på den internationella minröjningen