fredag 26 april 2024

inloggad som

Vattenreningsbolaget Axolot tar in mer pengar inför notering

Helsingborgsbaserade Axolot har tagit in ytterligare 25 miljoner kronor i en nyemission med en spridd skara investerare. Nu räknar bolaget dagarna till noteringen på First North, uppger styrelseordförande och medgrundare Lennart Holm till Rapidus.

– Vi har lämnat in ansökan till Nasdaq och förutsatt att allt går bra med börsens granskning så förväntas första handelsdagen bli den 21 november, säger han.

Senast i våras tog bolaget in 40 miljoner kronor för att förbereda noteringen och nu tankar man alltså ytterligare 25 miljoner. Vid båda emissionerna bjöd man in privata investerare att satsa i bolaget, som nu har runt 5000 aktieägare.

Axolot utvecklar en teknik för att rena avloppsvatten från industrier genom elektrokoagulation. Det innebär förenklat att man sätter elektrisk spänning över ett vattenflöde och därigenom separerar oönskade ämnen som lösts eller blandats upp i vattnet.

Största delägarna är medgrundaren Mikael Åbacka och bolaget MLH Management med omkring 18 procent av bolaget vardera.

Utöver huvudkontoret i Helsingborg har bolaget även utvecklingslaboratorium och verkstad i Göteborg. Vd är Mårten Olausson och totalt arbetar omkring tio personer på Axolot. Lennart Holm var tidigare koncernchef på Perstorp och är i dag även engagerad i Nexam Chemicals, Polygiene och BillerudKorsnäs.

Emiliano Strauss

Helsingborgsbaserade Axolot har tagit in ytterligare 25 miljoner kronor i en nyemission med en spridd skara investerare. Nu räknar bolaget […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.