tisdag 23 april 2024

inloggad som

Två Skåneföretag får uppdrag av FN

Malmöbaserade 24HR och Edumanity har fått i uppdrag att leverera en e-learningplattform för ett omfattande utbildningsprojekt på uppdrag av FN. Syftet är att sprida kunskap om FN:s klimatmål bland världens unga.

24HR, med elva anställda i Malmö, ska utveckla den tekniska arkitekturen och stå för programmeringen i plattformen. Själva onlinepedagogiken utvecklas av Edumanity, som har sju medarbetare och bildades i Lund 2012 men sitter på Minc sedan maj i år.

— Plattformen vänder sig till gymnasieungdomar i hela världen, som genom att använda smartphones kan ta del av en webbaserad kurs som tillhandahåller kursmaterial och hemuppgifter. Efter avklarad kurs blir ungdomarna certifierade, säger Mattias Fredriksson, kundansvarig på 24HR, till Rapidus.

Det är oklart exakt vad affären är värd, men enligt affärsutvecklaren Håkan Dennersten på Edumanity rör det sig om mellan 1-2 miljoner dollar för plattformen som helhet.

Edumanity har även fått i uppdrag att leverera ett internetbaserat lärospel som syftar till att lära människor att läsa och skriva i utvecklingsländerna.

— Det är ett spännande uppdrag eftersom beställaren är Muhammed Yunus, som fick Nobels fredspris 2006 för sitt arbete med mikrolån i tredje världen, säger Håkan Dennersten.

24HR Malmö är ett helägt dotterbolag till 24HR Communications i Stockholm, med totalt 25 anställda. Malmökontoret omsatte knappt nio miljoner kronor under 2013 under ledning av vd Mats Byback. Vd för Edumanity är Torvald Jacobsson.

Anna Töörn

Malmöbaserade 24HR och Edumanity har fått i uppdrag att leverera en e-learningplattform för ett omfattande utbildningsprojekt på uppdrag av FN. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad