torsdag 25 april 2024

inloggad som

E.on kliver in i Mobile Heights styrelse

Energijätten E.on engagerar sig ytterligare i den regionala samarbetsorganistationen Mobile Heights. Vid årsmötet beslutades att Johan Mörnstam, vd för E.on Elnät, tar plats i styrelsen.

E.on blev medlem i Mobile Heights förra hösten för att få ökad insikt i trenden med uppkopplade prylar, det som brukar kallas Internet of Things, och vad det kan betyda för strukturomställningen i energibranschen.

johan_mornstam— Energibranschen är under en stor transformation och jag är övertygad om att Internet of Things kan påverka och bidra till förändringen. Från min sida hoppas jag kunna ge insikt om en bransch som historiskt varit ganska traditionell och produktionsinriktad, men som vill och måste förändras, säger E.on Elnäts vd Johan Mörnstam, som nu tar plats i styrelsen.

För Mobile Heights är värvningen en del av ett vidgat fokus, uppger styrelseordföranden Joakim Nelson, till vardags på Sony Mobile.

— Vår ambition är att bredda oss och titta på när mobilteknik kommer in i andra branscher. Då är energibranschen mycket intressant. E.on är en stor spelare med flera projekt för mobilteknik, det är något som bara kommer att explodera, säger han till Rapidus.

Ytterligare tre nya personer som valts in i styrelsen är HiQ Skånes vd Anna Kleine, Malmö högskolas vicerektor Charlotte Ahlgren Moritz samt Huaweis platschef i Lund Tord Wingren. Samtidigt avgår Malmö högskolas rektor Stefan Bengtsson.

Jennie Lorentsson

Energijätten E.on engagerar sig ytterligare i den regionala samarbetsorganistationen Mobile Heights. Vid årsmötet beslutades att Johan Mörnstam, vd för E.on […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så mycket tjänade skånska börs-vd:ar 2023

    Peter Nilsson, vd för Trelleborg, var Skånes bäst betalda börs-vd 2023. Men ytterligare tolv vd:ar tjänade över 10 Mkr. Rapidus har listan över Skånes bäst betalda börs-vd:ar. Så här mycket tjänade de under 2023.

  • Fetast plånbok vinner

    Efter en tolfteplats av fjorton i SHL måste något göras med hockeylaget Malmö Redhwaks. I brist på kommunalt stöd behövs det nya och kreativa samarbeten med näringslivet.

  • Blandad kompott i rapportfloden

    Fortsatt svag efterfrågan medan kostnadsjakt i bolagen putsar resultaten. Det är den trend som går att utläsa ur de skånska börsbolagens rapporter för det första kvartalet, även om bilden är mycket blandad. Vi sammanfattar mer än ett dussin färska skånska rapporter.