måndag 15 april 2024

inloggad som

E.on kliver in i Mobile Heights styrelse

Energijätten E.on engagerar sig ytterligare i den regionala samarbetsorganistationen Mobile Heights. Vid årsmötet beslutades att Johan Mörnstam, vd för E.on Elnät, tar plats i styrelsen.

E.on blev medlem i Mobile Heights förra hösten för att få ökad insikt i trenden med uppkopplade prylar, det som brukar kallas Internet of Things, och vad det kan betyda för strukturomställningen i energibranschen.

johan_mornstam— Energibranschen är under en stor transformation och jag är övertygad om att Internet of Things kan påverka och bidra till förändringen. Från min sida hoppas jag kunna ge insikt om en bransch som historiskt varit ganska traditionell och produktionsinriktad, men som vill och måste förändras, säger E.on Elnäts vd Johan Mörnstam, som nu tar plats i styrelsen.

För Mobile Heights är värvningen en del av ett vidgat fokus, uppger styrelseordföranden Joakim Nelson, till vardags på Sony Mobile.

— Vår ambition är att bredda oss och titta på när mobilteknik kommer in i andra branscher. Då är energibranschen mycket intressant. E.on är en stor spelare med flera projekt för mobilteknik, det är något som bara kommer att explodera, säger han till Rapidus.

Ytterligare tre nya personer som valts in i styrelsen är HiQ Skånes vd Anna Kleine, Malmö högskolas vicerektor Charlotte Ahlgren Moritz samt Huaweis platschef i Lund Tord Wingren. Samtidigt avgår Malmö högskolas rektor Stefan Bengtsson.

Jennie Lorentsson

Energijätten E.on engagerar sig ytterligare i den regionala samarbetsorganistationen Mobile Heights. Vid årsmötet beslutades att Johan Mörnstam, vd för E.on […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Nato är nya drömkunden…

    Medlemskapet i Nato öppnar en marknad värd över tusen miljarder dollar årligen. Det gäller inte bara för försvarsmateriel, flera branscher kan gräva guld i försvarsalliansen.

  • …och en guldgruva för startups

    Utöver att bli leverantör till miljardmaskineriet Nato finns det stora pengar att söka i försvarsrelaterade fonder. Men skånska bolag kan få vänta på sin del av kakan.

  • Alfa Laval prisas i Lund

    Alfa Laval och Patrik Källåker, chef för bolagets svenska verksamhet, fick motta Lunds kommuns näringslivspris i förra veckan. I motiveringen finns ord som samhällsengagemang, innovation och hållbarhet.