fredag 3 maj 2024

inloggad som

IXX IT-partner värvar branschveteran

Konsultbolaget IXX IT-partner i Ängelholm handplockar branschveteranen Thomas Keifer till styrelsen. Han är idag vd för Kjell & Company och har tidigare chefat såväl MultiQ som Atea och WM-data Owell.

IXX har förutom Ängelholm idag filialer i Malmö, Helsingborg och Landskrona. Bolaget sysselsätter 40 anställda med kunder som Brinova, DecidoKompetensor och Ängelholm Helsingborg Airport.

Rekryteringen av Thomas Keifer är ett steg i en tillväxtstrategi som sattes i våras.

— Vi ska växa 25 procent per år framöver. Det finns en del utmaningar i det och behöver bland annat stärka styrelsen, säger ordförande Monika Christensson.

Hon grundade IXX IT-partner 1985. Vid sidan av Tommy Lindqvist, tidigare regionchef för Sydsvenska Industri- och Handelskammaren, blir Thomas Keifer den andra externa styrelseledamoten.

— Jag var med och byggde upp hela Atea, och även Kjell & Company är ett tillväxtföretag. Så jag hoppas kunna bidra med min erfarenhet av bolag som växer snabbt med kontrollerad lönsamhet, säger Thomas Keifer till Rapidus.

Inriktningen för IXX är konsulttjänster, drift och hosting. Ifjol landade omsättningen på 40,5 miljoner kronor, vilket är en ökning med drygt tio procent från 2012. I våras knoppades systemutvecklingen av till Malmöbaserade QGroup. Verksamheten ägs till största delen av familjen Christensson. Vd är Mattias Christensson, medan brodern Olof Christensson fungerar som tjänstechef.

Kristian Svensson

Konsultbolaget IXX IT-partner i Ängelholm handplockar branschveteranen Thomas Keifer till styrelsen. Han är idag vd för Kjell & Company och […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.