onsdag 8 maj 2024

inloggad som

Lundin lämnar Skånemejerier — blir finanschef på Danir

Skånemejeriers ekonomichef Niclas Lundin tillträder i dag motsvarande tjänst på finansmannen Dan Olofssons ägarbolag Danir. Han lämnar Skånemejerier efter fyra år.

— Dan Olofsson är en av de häftigaste entreprenörerna vi har i regionen och de ska bli särskilt kul att jobba med Sigma och Mikz, appen som Zlatan valt att kommunicera med, säger Niclas Lundin, som sedan han var bolagets revisor för några år sedan har ett gott förhållande till Danir och ägarfamiljen.

Under tiden på Skånemejerier hände mycket med den tidigare bondeägda föreningen.

— Skånemejerier har varit med om en vansinnigt häftig resa med försäljningen av Proviva, flera förvärv och uppköpet från franska Lactalis. Nu går bolaget in i en fas av förvaltning och då passar det bra för mig att byta, säger Niclas Lundin.

Bland kärninnehaven i Danir märks Sigma, Viktoria Park, Mikz, Thanda Private Game Reserv och Advantum. Niclas Lundin har tidigare bland annat arbetat på Deloitte.

Jennie Lorentsson

Skånemejeriers ekonomichef Niclas Lundin tillträder i dag motsvarande tjänst på finansmannen Dan Olofssons ägarbolag Danir. Han lämnar Skånemejerier efter fyra […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Danmarkskollen – statsbesök och Eurovision

    Inget får danskar att prata om Sverige som ett kungabesök. Även Eurovision och en dansk bank som slukar svenska pengar tar stor plats i danska tidningar. Rapidus har koll på danskarnas Sverigebild.

  • Kungens solceller i konkurs

    Skuldtyngda Ourliving genomför en företagsrekonstruktion och vd:n hoppar av. Samtidigt sätts dotterbolaget som levererat solceller till Kungliga slottet i konkurs.

  • Fortsatt nedåt för Sturup

    Swedavias statistik för april visar att antalet resenärer vid Malmö flygplats fortsätter att minska, minus 39 procent i år jämfört med i fjol. Flygplatsen är därmed sämst i klassen av alla Swedavias flygplatser.

  • Starkt från Peab och Trianon

    Trianons aktie tog ett skutt upp när kvartalsrapporten presenterades i dag. Och Peab överraskar med rekord i orderingång. Rapidus samlar upp de skånska storbolagsrapporterna.