torsdag 2 maj 2024

inloggad som

… rakt in i Medicon Village

Förslaget på en ny avfart från E22 i Lund som Trafikverket valt att gå vidare med innebär att trafik leds in på Medicon Village tomt.

Trafikverket har beslutat att gå vidare med Medicon Village-alternativet i sitt samrådsunderlag och att ta fram en vägplan för det. Det innebär att den nya avfarten krockar med både kommunala och privata intressen. Bland annat måste placeringen av en planerad gång- och cykelbana justeras och ”Medicon Village fastighet kommer att delas på ett sätt som inkräktar på företagets planerade forskningsanläggning”, skriver Trafikverket i sitt samrådsunderlaget.

Alternativet och dragningen av den nya vägen innebär även att forskningsanläggningen blir mer tillgänglig för insyn och intrång. Det finns också en överhängande risk att en teknikbyggnad, ett reservkraftverk, måste rivas för att ge plats åt ny väg.

— Det är en fördel att få en ny avfart, trafiksituationen är redan ansträngd, men vi måste hitta den bästa lösningen för alla parter, säger Medicon Villages vd Mats Leifland.

Medicon Villages initiativtagare Mats Paulsson är också försiktigt positiv till avfarten.

— Jag är inte så insatt, men det är klart att vi vill få det så bra som möjligt för alla parter. Avfarten får inte stoppa vår utveckling, den ska göra saker bättre, säger Paulsson till Rapidus.

Jennie Lorentsson

Förslaget på en ny avfart från E22 i Lund som Trafikverket valt att gå vidare med innebär att trafik leds […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad