fredag 10 maj 2024

inloggad som

Hon tar klubban i Softhouse

IT-konsulten Softhouse, med bas i Malmö, förnyar styrelsen genom att ta in Tove Janzon Rusch som ny ordförande och Åke Sätterström som ledamot. Rekryteringarna är ett led i en satsning där bolaget bland annat avser att dubbla personalstyrkan på Stockholmskontoret under året.

Tove Janzon Rusch, som efterträder Göran Olofsson på ordförandeposten, sitter sedan tidigare i styrelsen för Kristianstad Högskola och har en bakgrund som managementkonsult på Velocity Management. Åke Sätterström som går in som ledamot i Softhouse sitter bland annat i styrelsen för Microdata och har tidigare varit sälj- och marknadsdirektör på Logica.

— Bolaget är inne i en tillväxtfas och vårt Stockholmskontor ska utökas. Min roll blir att leda styrelsearbetet genom den perioden, säger Tove Janzon Rusch.

Softhouse arbetar med mjukvaruutveckling enligt lean-metodik och bland kunderna syns ABB, Ericsson och danska IT- og Telestyrelsen. Stockholmskontoret, som öppnades 2007, var Softhouse tredje kontor och sysselsätter i nuläget tolv anställda. Innan året är slut är avsikten att fördubbla det antalet, enligt Tove Janzon Rusch.

Ifjol landade omsättningen för koncernen på omkring 150 miljoner kronor med ett resultat på 8,5 miljon efter skatt. Totalt sysselsätter verksamheten 135 anställda på fem kontor. Ägare är grundare och medarbetare.

Joel Lyth

IT-konsulten Softhouse, med bas i Malmö, förnyar styrelsen genom att ta in Tove Janzon Rusch som ny ordförande och Åke […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Explosiv marknad i Lejonkulan

    Cirka 30 procent av Ukrainas yta sägs vara kontaminerad med landminor och odetonerad ammunition, som i dagens takt skulle ta hundratals år att röja. Malmöbolaget EO Dynamics utvecklar AR-teknik för att öka tempot på den internationella minröjningen