måndag 15 april 2024

inloggad som

Cristina Glad går in i styrelsen för Medeon

BioInvents tidigare vice vd Cristina Glad går in i styrelsen för forskningsparken Medeon i Malmö.

christina_glad90— Det finns en stor potential inom det medicinska området i Malmö, säger hon till Rapidus.

Cristina Glad lämnade i vintras sin plats som vice vd på BioInvent i Lund, efter nära 30 år på bolaget. Sedan dess delar hon sin tid mellan konsult- och styrelseuppdrag. Bland annat sitter hon i styrelsen för Ideonfonden, Preelumina Diagnostics och A1M Pharma samt är styrgruppsordförande för Biofilms i Malmö.

Hon ser ingen konkurrenssituation i sitt engagemang för forskningsparker i både Lund och Malmö.

— Det finns redan samarbete på många olika plan. Varje forskningspark har att förhålla sig till sina förutsättningar. Medeon har en nästan lika lång historia som Ideon, men har lite annorlunda företag. Jag ser en stark bas, säger hon.

Totalt hyser Medeon i dag cirka 40 företag med 450 anställda. Anläggningen ägs av Malmö stad och fastighetsbolaget Wihlborgs. Vd är Ulf G Andersson.

Olof Peterson

BioInvents tidigare vice vd Cristina Glad går in i styrelsen för forskningsparken Medeon i Malmö.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Nato är nya drömkunden…

    Medlemskapet i Nato öppnar en marknad värd över tusen miljarder dollar årligen. Det gäller inte bara för försvarsmateriel, flera branscher kan gräva guld i försvarsalliansen.

  • …och en guldgruva för startups

    Utöver att bli leverantör till miljardmaskineriet Nato finns det stora pengar att söka i försvarsrelaterade fonder. Men skånska bolag kan få vänta på sin del av kakan.

  • Alfa Laval prisas i Lund

    Alfa Laval och Patrik Källåker, chef för bolagets svenska verksamhet, fick motta Lunds kommuns näringslivspris i förra veckan. I motiveringen finns ord som samhällsengagemang, innovation och hållbarhet.