fredag 3 maj 2024

inloggad som

Aston till Amrop — Dannqvist tar över på Evry

IT-profilen Sam Aston slutar till hösten som vd för norska IT-koncernens Evrys dotterbolag i Malmö med ansvar för Skåneregionen. I september går han in som ny partner i internationella rekryteringsfirman Amrop. På Evry Malmö efterträds han av nuvarande enhetschef Anders Dannqvist.

Det var i mitten av 2012 som Sam Aston lämnade rollen som affärsområdeschef på Epsilon för att bygga upp Evrys konsultenhet i södra Sverige. Han gjorde det tillsammans med Anders Dannqvist som då närmast kom från positionen som regionchef på japanska Fujitsu.

Sedan dess har personalstyrkan i Evrys Malmöenhet, som jobbar mot storbolag som Axis, Sony Mobile samt mindre aktörer som BTJ och Granngården, växt till närmare 40 anställda. Totalt sysselsätter Malmödelen av Evry drygt 150 personer varav runt 110 jobbar med IT-drift. Omsättningen för hela koncernen låg i fjol på närmare 16 miljarder kronor samtidigt som den svenska verksamheten krympte något.

— 2013 växte vi på en trög marknad. 2014 har inletts starkare och jag ser goda möjligheter att växa ytterligare. Samtidigt upplever jag att prispressen är större i Skåne än i övriga landet. Här finns många mindre konsultfirmor och några stora köpare som har pressat priserna senaste åren, säger Anders Dannqvist som tar över som vd för Evry Malmö i augusti.

På Amrop, en av världens största rekryteringsfirmor, kommer Sam Aston bland annat verka inom segmentet teknik och media. Den skandinaviska verksamheten omsatte ifjol 140 miljoner konor varav 50 miljoner rörde uppdrag i Sverige.

— Rekrytering har jag jobbat med i större delen av min karriär. Vid sidan av mitt jobb har jag agerat mentor och coach med fokus på ledarskap och styrelsefrågor. När jag fick frågan från Amrop insåg jag att jag skulle kunna göra det på heltid och då kände jag att det var en chans jag måste ta, säger Sam Aston till Rapidus.

Förutom uppdraget på Evry sitter Sam Aston idag i styrelsen för Teknopol, Mångkulturella Sverige, Drivkraft Malmö samt Malmö Högskola, teknik & samhälle. Han börjar i september på Amrop, vars Malmökontor leds av Marie Högstedt.

Joel Lyth

IT-profilen Sam Aston slutar till hösten som vd för norska IT-koncernens Evrys dotterbolag i Malmö med ansvar för Skåneregionen. I […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.