onsdag 15 maj 2024

inloggad som

Konsultveteraner startar på ny kula

För tre år sedan köpte norska IT-konsultkoncernen Symfoni Software upp 20-mannabolaget I-Seven med kontor i Malmö och Köpenhamn. Nu lämnar kontorschefen och grundaren Ronny Hogland bolaget för att tillsammans med fyra kollegor dra igång konsultfirman Colburn.

När Symfoni köpte I-Seven våren 2011 var ambitionen att expandera snabbt på svenska marknaden. Som mest sysselsatte Symfonis svenska dotterbolag 30 anställda på fyra orter, men sedan dess har verksamheten skurits ned.

— Symfoni valde att satsa mycket på administrationsverktyg med inriktning på stora kunder och vi var en kärna i Malmö som kände att vi satt på kompetens som inte utnyttjades fullt ut. Därför har vi valt att starta ett nytt bolag, säger Colburns styrelseordförande Ronny Hogland till Rapidus.

Colburn kommer att rikta in sig mot systemutveckling. Bland bolagets existerande kunderna syns Alfa Laval och Beijer Electronics. Grundare är förutom Hogland också Johan Stenbeck, Petter Knutsson, Jimmy Hansen och Michel Bajnocy, samtliga med ett långt förflutet på I-Seven. Under året ska ett par utvecklare rekryteras till kontoret som finns i företagshotellet i den gamla hovrätten i Malmö.

Under våren har Symfoni valt att slå samman sin finska och svenska verksamhet med koncernens affärschef Harri Hornborg som verksamhetsansvarig. Totalt sysselsätter koncernen idag 160 anställda varav 50 tillhör den svensk-finska verksamheten. Omsättning för koncernen låg i fjol på 26 miljoner euro.

Joel Lyth

För tre år sedan köpte norska IT-konsultkoncernen Symfoni Software upp 20-mannabolaget I-Seven med kontor i Malmö och Köpenhamn. Nu lämnar […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad