fredag 10 maj 2024

inloggad som

Skånska byggbolag testar Helsingborgsapp

Inom kort lanseras en skånsk app och ett webbaserat gränssnitt — Fieldly som ska ge kund och arbetsledare koll på bygget, och samtidigt eliminera pappersarbetet. Utländska investerare har redan visat intresse.

Bakom Fieldly, och bolaget med samma namn, finns Daniel Krusenstråhle, en systemvetare från Helsingborg som bland annat varit inblandad i konstruktionen av fotoappen Foap. Tillsammans med partnern Sven Paulin, med ansvar för försäljning och marknadsföring, står han bakom Fieldly, som just nu testkörs av ett antal byggbolag i Skåne. Vilka vill dock Daniel Krusenstråhle inte uppge. Målet är att lansera inom en månad.

— Mitt intryck är att det råder ett kaos i branschen, att man jobbar väldigt primitivt med papper, post it-lappar och mejl. Man saknar ett system för att styra processer. Varje funktion i appen är ett svar på ett problem som branschen upplever, säger Daniel Krusenstråhle till Rapidus.

Fieldly kan enklast beskrivas som ett projektledningssystem där informationen delas mellan arbetsledare och medarbetare ute på fältet, samt med kunden. Samtidigt är det ett rapporteringssystem som ska bespara byggföretagen administration. Betalningsmodellen liknar ett abonnemang, där kunden betalar per användare.

Hittills har Daniel Krusenstråhle själv stått för finansieringen, men i samband med lanseringen ska bolaget enligt planen ta in externa ägare.

— Jag för diskussioner med båda lokala och internationella investerare, rätt så stora, säger Daniel Krusenstråhle.På sikt är målet att lansera appen stegvis i Norden, Europa och globalt, samt att applicera den på andra branscher som har medarbetare ute i fält, till exempel el och VVS.

Fieldly har sin hemadress på företagsinkubatorn Think på Mindpark i Helsingborg. Bolaget blev nyligen kategorivinnare i affärsplanstävlingen Venture Cup Syd.

Jennie Lorentsson

Inom kort lanseras en skånsk app och ett webbaserat gränssnitt — Fieldly som ska ge kund och arbetsledare koll på […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon ska rädda Veg of Lund

    Oatly-veteranen Helene Nielsen har tagit över som vd för Veg of Lund med potatisdrycken Dug. Nu är det vinna eller försvinna efter flera år av stigande förluster.

  • Robotar från Lund vill in i e-handeln

    Cognibotics försäljning av robotautomation accelererar. Efter en ökning med över 30 procent flera år i rad har Lundabolaget nu säkrat sitt största kundavtal hittills.

  • Camurus lyfter på rapport

    Lunds läkemedelsstjärna Camurus ökar på sista raden i dagens rapport för årets första kvartal. Samtidigt upprepar det Lundabaserade läkemedelsbolaget sina finansiella utsikter för helåret.