fredag 29 mars 2024

inloggad som

Creandum investerar i dansk planeringstjänst

Danska mjukvarubolaget Planday tar in Spotify-investeraren Creandum som delägare. Investeringen på ett tvåsiffrigt miljonbelopp ska bana väg för internationell expansion med nya kontor i London och New York.

Planday har utvecklat ett planeringsverktyg inriktat mot små och medelstora företag som har många anställda som jobbar i skift. Systemet samlar relevant information om personalen, såsom kompetens, löner och tillgänglighet, för att underlätta arbetet med att lägga ett tidsschema. Programmet gör det bland annat möjligt för de anställda att på ett kontrollerat sätt själva byta pass med varandra varpå månadslönen automatiskt justeras, resultatet blir en enklare administration.

— Vår uppskattning är att det här arbetet idag till 80 procent görs manuellt med Excel i mindre företag. Många av dem står inför ett skifte så marknaden är väldigt stor. Vår mjukvara hanterar hela vägen från planering till exekvering och uppföljning. Globalt har vi bara 4-5 konkurrenter. Därför är det rätt tajming att satsa på expansion nu, säger vd Christian Brøndum till Rapidus.

I samband med investeringen på ett tvåsiffrigt miljonbelopp går Johan Brenner från Creandum in som styrelseordförande. I dagsläget sysselsätter bolaget 30 anställda varav 20 finns vid huvudkontoret i Köpenhamn, två i Oslo och åtta i Hanoi. Med kapitaltillskottet och de två nya säljkontoren i London och New York räknar Christian Brøndum med fördubbla personalstyrkan under året.

Hittills har Planday främst verkat på danska och norska marknaden, men bolaget har även kunder i Sverige. Förutom ett flertal restauranger finns bland andra räddningskoncernen Falck och Admiral Hotel i kundlistan. Omsättningen låg i fjol på tretton miljoner danska kronor, med målet att fördubbla den under året. Planday grundades 2004 av Anders Frederiksen och Mikkel Lomholt.

Joel Lyth

Danska mjukvarubolaget Planday tar in Spotify-investeraren Creandum som delägare. Investeringen på ett tvåsiffrigt miljonbelopp ska bana väg för internationell expansion […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Allsvenskan – en sista idealistisk utpost

    Vilken kvalitet håller svensk elitfotboll egentligen? Är det värt att ompröva den svenska föreningsmodellen för att locka kapital och höja spelkvaliteten? Rapidus chefredaktör Gunnar Wrede gör en betraktelse av fotbollsekonomin.

  • Skåningar bygger nya vindkraftparker

    Hässleholmsbaserade Eolus Vind inleder bygget av tre nya vindkraftparker, men ingen av dem är i Skåne.

  • Glad påsk!

    Vi på Rapidus önskar dig en riktigt glad och varm påsk! Vi återkommer med nya skånska nyheter tisdagen den 2 […]