lördag 2 december 2023

inloggad som

Nya värvningar på EFL, MVA och Region Skåne

Henrik Lundgren är ny vd för utbildningsföretaget Executive Foundation Lund. Han har tidigare fungerat som ansvarig för EFL:s managementprogram Executive MBA, och ersätter nu Katarina Andrén på chefsposten. EFL är en stiftelse under Ekonomihögskolan vid Lunds universitet.

Samtidigt tar Lars H Bruzelius över ordförandeklubban i EFL. Bruzelius har en bakgrund som lärare och docent i företagsekonomi vid universitetet, men är också känd från näringslivet, bland annat som administrativ direktör på Gambro. I dag sitter Lars H Bruzelius i styrelserna för LU Bioscience, Lunicore, Catella Fondförvaltning och IT-bolaget Absalon.

Peter Nordström går in som ny vice vd för branschorganisationen Medicon Valley Alliance. Han ersätter Charlotte Ahlgren Moritz som nu tillträtt som vicerektor på Malmö högskola. Peter Nordström har tidigare arbetat på AstraZeneca i Lund, men sedan 2008 verkat inom MVA.

Öresundskomiteens kommunikatör Klas Andersson blir ny presschef för Region Skånes division Skånevård Sund, som bland annat innefattar psykiatrin i Skåne, lasaretten i Helsingborg, Landskrona och Trelleborg, samt 28 vårdcentraler.

Rapidus

Henrik Lundgren är ny vd för utbildningsföretaget Executive Foundation Lund. Han har tidigare fungerat som ansvarig för EFL:s managementprogram Executive […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad