torsdag 16 maj 2024

inloggad som

Kontraktsforskare flyttar in i djurhus på Medicon Village

Danska kontraktsforskningsbolaget Pipeline Biotech etablerar sig i Lund. Pipeline bildar ett nytt svenskt systerbolag och flyttar in i AstraZenecas tidigare djurhus och laboratorier på Medicon Village.

Hyreskontraktet för 2.000 kvadratmeter hos Medicon Village är signerat, men inflyttningsdatum inte spikat. Tidpunkten beror på när det svenska bolaget registreras och när nödvändiga tillstånd för verksamheten är klara, förklarar Pipelines vd Johnny Krogh Hansen för Rapidus.

Pipeline Biotech grundades 1999 av forskaren Klaus Kristensen som fortfarande är ensam ägare. Bolaget jobbar med uppdragsforskning med djurförsök inom tidig läkemedelsutveckling vid sina anläggningar utanför Århus på Jylland och har ett tjugotal anställda. Forskningsområdena är cancer, hjärna, diabetes och grav övervikt.

Kunderna finns huvudsakligen i Skandinavien men även i Centraleuropa, USA och Kanada. Ifjol landade omsättningen på runt 20 miljoner danska kronor.

— I uppstarten i Lund ska vi anställa tre till fem personer. Vi upplever en stark efterfrågan på våra tjänster och räknar med att öka personalstyrkan ganska snabbt, säger Johnny Krogh Hansen.

Elisabet Ottosson

Danska kontraktsforskningsbolaget Pipeline Biotech etablerar sig i Lund. Pipeline bildar ett nytt svenskt systerbolag och flyttar in i AstraZenecas tidigare […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad