måndag 15 april 2024

inloggad som

Flera budar på Zimpls mjukvara

Det lilla mjukvarubolaget Zimpl i Malmö lyckades aldrig riktigt sälja in sin mjukvara för smart textinmatning på mobiltelefoner. Men flera externa intressenter vill nu ta över patenten från konkursboet.

Trots tunga ägare som statliga Industrifonden sattes Zimpl i konkurs på egen begäran i slutet av februari. Bolaget har tagit fram en ny metod för snabb textinmatning på mobiler och surfplattor. Medan användaren skriver, försöker systemet förutspå och föreslå nästa ord.

Zimpl grundades 2010 och även om bolaget nu går i graven är det inte säkert att mjukvaran gör det. Konkursförvaltaren Bengt Bülow stängde förra veckan ett anbudsförfarande med syftet att sälja ut immaterialrätt och teknik.

— Vi har fått in ett par hyfsade bud som vi håller på att utvärdera. Just nu diskuterar vi penningmängden, säger Bengt Bülow till Rapidus.

I ägarlistan bakom Zimpl märktes även telekomprofilen Tord Wingren och Softhouse grundare Tord Olsson. Vd var Charlotta Tönsgård. Omsättningen stannade på 1,8 miljoner kronor senaste registrerade räkenskapsåret.

Kristian Svensson

Det lilla mjukvarubolaget Zimpl i Malmö lyckades aldrig riktigt sälja in sin mjukvara för smart textinmatning på mobiltelefoner. Men flera […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Nato är nya drömkunden…

    Medlemskapet i Nato öppnar en marknad värd över tusen miljarder dollar årligen. Det gäller inte bara för försvarsmateriel, flera branscher kan gräva guld i försvarsalliansen.

  • …och en guldgruva för startups

    Utöver att bli leverantör till miljardmaskineriet Nato finns det stora pengar att söka i försvarsrelaterade fonder. Men skånska bolag kan få vänta på sin del av kakan.

  • Alfa Laval prisas i Lund

    Alfa Laval och Patrik Källåker, chef för bolagets svenska verksamhet, fick motta Lunds kommuns näringslivspris i förra veckan. I motiveringen finns ord som samhällsengagemang, innovation och hållbarhet.