lördag 21 september 2024

inloggad som

Vd-byte på RefinedWiki i Malmö

Medgrundaren Emil Sjödin tar över som vd för snabbväxande mjukvarubolaget RefinedWiki i Malmö. Skiftet sker då allt mer fokus läggs på teknisk utveckling.

RefinedWiki utvecklar ett grafiskt gränssnitt till företagswikin Confluence, som är en av Nasdaq-aktuella Atlassians storsäljare. Härom året introducerade Atlassian en egen marknadsplats för försäljning av plugin till bolagets produkter. Det har gjort att RefinedWiki har kunnat skala ner sin egen säljorganisation och fokusera på den egna tekniska utvecklingen. Där har Emil Sjödin sedan tidigare har haft huvudansvaret och runt årsskiftet tog han över vd-rollen för fyramannabolaget.

— Omsättningen i fjol landade på 4,4 miljoner kronor med en vinstmarginal på drygt 30 procent. Bland kunderna vi tog under året finns Europakommissionen och sedan tidigare har vi kunder som Nasa, Apple och Intel, säger vd Emil Sjödin till Rapidus.

Tidigare vd:n Jimmy Lundström kommer även fortsättningsvis att vara fullt verksam i bolaget, men har också parallellt dragit igång investeringsbolaget Revolt Invest tillsammans med TopVisibles grundare Jacob Lönnroth. Hittills har duon gjort fem investeringar inom e-handel och webbförmedlade tjänster.

De företag som fått duon som investerare är e-handelsbolaget MyCuff, måltidsleverantören Middagsbolaget, dejtingsajten Mazily, tandblekningsbolaget Dentasy samt TassPass som förmedla hundpassning via nätet. I Dentasy har bolaget gjort ett tilläggsförvärv i EaseWhite.

— Vi går in i en väldigt tidig fas och så här långt har vi gjort investeringar på upp mot ett par hundratusen kronor. Vi tillför kompetens och blir ett mellansteg för att bolagen snabbare ska kunna bli attraktiva för riskkapitalbolag, säger Jimmy Lundström.

Joel Lyth

Medgrundaren Emil Sjödin tar över som vd för snabbväxande mjukvarubolaget RefinedWiki i Malmö. Skiftet sker då allt mer fokus läggs […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad



  • Henrik Zetterberg investerar i Liveday

    Tidigare NHL-stjärnan Henrik Zetterberg är en av två nya investerare då evenemangsplattformen Liveday reser nya pengar. Nyförvärvet kan öppna dörrar till hockeyn.

  • Ester väljer Lund som bas för expansion

    Större kundtjänstavdelningar kan jobba betydligt effektivare med bättre verktyg. Det är mottot för det estniska bolaget Feelingstream som utvecklar AI-analys av kundsamtal. Lund har blivit navet för en nordisk expansion.

  • Tord Wingren ser ljuset för Brainlit

    Bluetooth-uppfinnaren Tord Wingren har ett mål – att hans bolag Brainlit ska få sitt genombrott innan han går i pension. Nu får han hjälp av pengar från en amerikansk fond.

  • Tretton37 räddat i elfte timmen

    IT-konsultbolaget Tretton37 var i somras två bankdagar från konkurs. I en intervju med Rapidus berättar grundaren Deniz Yildirim om bakgrunden till att hela styrelsen hoppat av och hur han tänker rädda det tidigare så framgångsrika bolaget från Lund.

  • Skånsk startup backas av namnkunniga investerare

    Saas-bolaget Squidler i Malmö har säkrat en ängelfinansiering med kända skånska namn bland änglarna. Målet är att bli ledande inom kvalitetssäkring av webbplatser med hjälp av autonom testteknik.

  • Kris i Tretton37 – hela styrelsen har lämnat

    Det ser illa ut för IT-konsultbolaget Tretton37 i Lund. Hela styrelsen har lämnat bolaget under sommaren samtidigt som kapitalbehovet är skriande. Ensam kvar på skutan sitter grundaren Deniz Yildirim.

  • Small Cap Partners riktar om fokus med sjätte investeringsbolaget

    Malmöbaserade Small Cap Partners drar igång sitt sjätte investeringsbolag, SCP VI. För Rapidus berättar bolaget hur mycket pengar det gäller och vad de ska användas till.

  • Fåhraeus fyller på sin fond

    Serieentreprenören Christer Fåhraeus räknar med att ha 700 Mkr i torrt krut till årsskiftet i sin investeringsfond FSG 2. Det senaste förvärvet är en mindre andel i Göteborgsföretaget Promimic.

  • Mer EU-pengar till skånska aktörer

    Skåne har utnämnts till att vara en av EU:s 151 “Region Innovation Valleys”, innovationsregioner. Initiativet ska hantera EU:s samhällsutmaningar och stärka den gemensamma konkurrenskraften.

  • Diamir-grundarna startar nytt

    Förra året såldes IT-konsultbolaget Diamir Consulting till konsultjätten Omegapoint. Nu startar Diamir-grundarna ett helt nytt nischbolag. Nu startar jakten på talanger att anställa.