torsdag 29 februari 2024

inloggad som

Vd-byte på RefinedWiki i Malmö

Medgrundaren Emil Sjödin tar över som vd för snabbväxande mjukvarubolaget RefinedWiki i Malmö. Skiftet sker då allt mer fokus läggs på teknisk utveckling.

RefinedWiki utvecklar ett grafiskt gränssnitt till företagswikin Confluence, som är en av Nasdaq-aktuella Atlassians storsäljare. Härom året introducerade Atlassian en egen marknadsplats för försäljning av plugin till bolagets produkter. Det har gjort att RefinedWiki har kunnat skala ner sin egen säljorganisation och fokusera på den egna tekniska utvecklingen. Där har Emil Sjödin sedan tidigare har haft huvudansvaret och runt årsskiftet tog han över vd-rollen för fyramannabolaget.

— Omsättningen i fjol landade på 4,4 miljoner kronor med en vinstmarginal på drygt 30 procent. Bland kunderna vi tog under året finns Europakommissionen och sedan tidigare har vi kunder som Nasa, Apple och Intel, säger vd Emil Sjödin till Rapidus.

Tidigare vd:n Jimmy Lundström kommer även fortsättningsvis att vara fullt verksam i bolaget, men har också parallellt dragit igång investeringsbolaget Revolt Invest tillsammans med TopVisibles grundare Jacob Lönnroth. Hittills har duon gjort fem investeringar inom e-handel och webbförmedlade tjänster.

De företag som fått duon som investerare är e-handelsbolaget MyCuff, måltidsleverantören Middagsbolaget, dejtingsajten Mazily, tandblekningsbolaget Dentasy samt TassPass som förmedla hundpassning via nätet. I Dentasy har bolaget gjort ett tilläggsförvärv i EaseWhite.

— Vi går in i en väldigt tidig fas och så här långt har vi gjort investeringar på upp mot ett par hundratusen kronor. Vi tillför kompetens och blir ett mellansteg för att bolagen snabbare ska kunna bli attraktiva för riskkapitalbolag, säger Jimmy Lundström.

Joel Lyth

Medgrundaren Emil Sjödin tar över som vd för snabbväxande mjukvarubolaget RefinedWiki i Malmö. Skiftet sker då allt mer fokus läggs […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så många svenskar får skatterabatt i Danmark

    Allt fler högavlönade svenskar åtnjuter förmånliga skatteregler i Danmark genom den så kallade forskarskatten. Så här många är de.

  • Lejonet investerar i skånsk lyxtaxi

    Privatchaufförsföretaget The Car vill skala upp sin exklusiva verksamhet utanför Skåne. Vd Tord Rosenlund söker därför nytt kapital i Rapidus podd Lejonkulan – och lejonet hugger.

  • Hon ska leda klimatklustret

    Anita Sindberg är ny vd för hållbarhetshubben Sustainable Business Hub Scandinavia i Malmö. Hon kommer in med stor industriell erfarenhet.