fredag 3 maj 2024

inloggad som

Nya värvningar på IXX, Dreambag och DecidoKompetensor

Richard Rydén blir ny finanschef på IXX IT-partner. Han har ett förflutet på bland annat Atea och sockertillverkaren Danisco men har närmast arbetat med att bygga upp IXX IT-partners kontor i Malmö, som öppnade 2012. IXX IT-partner har runt 45 anställda i Ängelholm, Helsingborg, Landskrona och Malmö med konsulttjänster, drift och hosting som verksamhetsgrenar. Omsättningen i det familjeägda bolaget landade på cirka 40 miljoner kronor under 2013, enligt grundaren och styrelseordföranden Monika Christensson.

IT-konsultbolaget DecidoKompetensor får Håkan Walberg som ny vd. Walberg var chef för Malmöbolaget Kompetensor när detta fusionerade med Helsingborgsbaserade Decido 2011. Sedan dess har bolaget haft delat ledarskap. DecidoKompetensor sysselsätter drygt 70 personer med fokus på affärssystem från Microsoft och amerikanska Infor. Bland kunderna finns ReadSoft, Sysav och Bring. Håkan Wahlberg räknar med att omsätta strax över 100 miljoner kronor under 2014.

Eventbyrån Dreambag i Malmö har värvat Georg Jonasson som ny affärsutvecklingschef. Han kommer närmast från Oresund Event Center, ett EU-finansierat treårigt projekt för att locka fler stora arrangemang till regionen. Dreambag har i dag åtta anställda med en omsättning som de senaste åren pendlat mellan cirka 11 och knappt 20 miljoner kronor.

Rapidus

Richard Rydén blir ny finanschef på IXX IT-partner. Han har ett förflutet på bland annat Atea och sockertillverkaren Danisco men […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.