tisdag 5 december 2023

inloggad som

Nya värvningar på IXX, Dreambag och DecidoKompetensor

Richard Rydén blir ny finanschef på IXX IT-partner. Han har ett förflutet på bland annat Atea och sockertillverkaren Danisco men har närmast arbetat med att bygga upp IXX IT-partners kontor i Malmö, som öppnade 2012. IXX IT-partner har runt 45 anställda i Ängelholm, Helsingborg, Landskrona och Malmö med konsulttjänster, drift och hosting som verksamhetsgrenar. Omsättningen i det familjeägda bolaget landade på cirka 40 miljoner kronor under 2013, enligt grundaren och styrelseordföranden Monika Christensson.

IT-konsultbolaget DecidoKompetensor får Håkan Walberg som ny vd. Walberg var chef för Malmöbolaget Kompetensor när detta fusionerade med Helsingborgsbaserade Decido 2011. Sedan dess har bolaget haft delat ledarskap. DecidoKompetensor sysselsätter drygt 70 personer med fokus på affärssystem från Microsoft och amerikanska Infor. Bland kunderna finns ReadSoft, Sysav och Bring. Håkan Wahlberg räknar med att omsätta strax över 100 miljoner kronor under 2014.

Eventbyrån Dreambag i Malmö har värvat Georg Jonasson som ny affärsutvecklingschef. Han kommer närmast från Oresund Event Center, ett EU-finansierat treårigt projekt för att locka fler stora arrangemang till regionen. Dreambag har i dag åtta anställda med en omsättning som de senaste åren pendlat mellan cirka 11 och knappt 20 miljoner kronor.

Rapidus

Richard Rydén blir ny finanschef på IXX IT-partner. Han har ett förflutet på bland annat Atea och sockertillverkaren Danisco men […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Rekordsiffror för skånska hotell

    Det skånska hotellåret 2023 ser ut att överträffa förväntningarna efter en stark höst. Trots lågkonjunktur tror regionens hotellchefer att den positiva trenden fortsätter in i 2024, med Malmö som draglok.

  • Han tar ratten i golvkoncernen

    Golvkoncernen Inarea Group, skapat av investerarnärverket Small Cap Partners, gör en ledningsrokad. Ny vd som ska rigga bolaget för försäljning är Rikard Fransson.

  • Malmö in i nytt globalt nätverk

    På onsdagen fattar Malmös kommunstyrelse beslut om att gå med i det Tokyo-skapade hållbarhetsnätverket G-Nets. Minc ska få 1,2 Mkr för att driva medlemskapet.