tisdag 14 maj 2024

inloggad som

IT-uppstickare hämtar säljchef från Swedish Consulting Group

På fem år har det relativt anonyma konsultbolaget IT Informa, med bas i Limhamn utanför Malmö, växt till att sysselsätta drygt 20 personer med en rad tunga företag och organisationer i kundlistan. Senaste rekryteringen är säljchefen Samuel Persson, som plockas från Swedish Consulting Group.

Rekryteringen av Samuel Persson är ett steg för att landa fler affärer där IT Informa tar över förvaltningen av större IT-system där kraven är höga på att exempelvis följa regelverk inom life science-industrin.

ulf_santesson— Sedan starten har vi jobbat upp ett antal referensprojekt hos bland annat Tetra Pak, och baserat på dem vill vi växa ytterligare inom den typen av uppdrag, säger vd Ulf Santesson.

På Tetra Pak har bolaget varit med och utvecklat produktionssystemet. Bland kunderna syns även Region Skåne och njurvårdsbolaget Diaverum. Hos den sistnämnda har uppdragen kretsat kring utveckling och förvaltning av kundens system för hantering av patienter och dialysbehandlingar.

Vid senaste bokslutet, som gjordes i augusti 2013, landade IT Informas omsättning på runt 26 miljoner kronor. För innevarande räkenskapsår ligger tillväxtprognosen på 15 procent.

— Vi har 18 egna medarbetare. Utöver det sysselsätter IT Informa ytterligare ett antal underkonsulter, säger Ulf Santesson.

Ulf Santesson är tillsammans med Thomas Pihl och Tobias Wallter grundare och ägare till bolaget.

Joel Lyth

På fem år har det relativt anonyma konsultbolaget IT Informa, med bas i Limhamn utanför Malmö, växt till att sysselsätta […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Inarea ökar arean

    Golvläggningskoncernen Inarea, helägd av investerargruppen Small Cap Partners i Malmö, gör ett storförvärv i Finland. Affären innebär näst intill en fördubbling av omsättningen till 3 miljarder kronor.

  • Omstridd ägare lämnar Neola

    Neola Medical i Lund, med vd Hanna Sjöström, meddelar att Masoud Khayyamis kritiserade investeringsbolag Cardeon köpts ut ur bolaget av en grupp delägare.

  • Precis vad Precise behövde

    Precise Biometrics i Lund har andats optimism på senare tid. Nu minskar förlusten i rapporten för årets första kvartal.