tisdag 21 maj 2024

inloggad som

Duo hoppar av Grayling för att återstarta RHR…

Malmöbyrån RHR slogs 2012 ihop med kommunikationsbolaget Grayling. Nu bryter sig RHR:s tidigare vd Mats Hansson och delägare Cecilia Andoff loss från verksamheten för att återstarta sitt gamla företag.

Vid sidan av Hansson och Andoff går också den förre seniorkonsulten Anders Antonsson in och väcker liv i RHR Corporate Communication, som historiskt varit en av Skånes tyngsta byråer vad gäller årsredovisningar.

När RHR gick ihop med Grayling för nästan exakt två år sedan bildades en byrå med 16 anställda, men utvecklingen har inte riktigt gått som tänkt.

Mats Hansson— Vi fick inte de synergieffekter vi hoppades på. Sedan har Grayling utvecklats på ett sätt där finansiell kommunikation inte fått så stort utrymme. Nu skiljs vi åt den siste april, efter att den tunga säsongen med årsredovisningar och stämmor är avklarad, säger Mats Hansson till Rapidus.

Bland börsbolagen som tidigare jobbat med RHR märks Trelleborg, Peab, Midsona och Readsoft. Den återstartade byrån kommer att ägas tillsammans av Mats Hansson, Cecilia Andoff och Anders Antonsson, som blir styrelseordförande.

Vilka är trenderna idag inom finansiell kommunikation?

— Det går mot ökad transparens. Företagen vill i större utsträckning berätta sin historia och visa upp ett investeringscase. Sedan har sociala medier börjat segla upp som plattform också inom finansiell kommunikation, säger Mats Hansson.

Kristian Svensson

Malmöbyrån RHR slogs 2012 ihop med kommunikationsbolaget Grayling. Nu bryter sig RHR:s tidigare vd Mats Hansson och delägare Cecilia Andoff […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Skånsk ekonomi i botten

    Skånsk ekonomi befinner sig i ett tufft läge och den som hoppas på bättre tider får vänta. Arbetslösheten ökar mer än i övriga landet, byggandet har stannat av helt och bolagskonkurserna har nått rekordnivåer. De framgår av en ny konjunkturrapport.

  • Handiscover i konkurs

    Malmöbolaget Handiscovers finansieringsplan sprack i sista stund. Nu är bolaget försatt i konkurs och det är oklart om tjänsten kommer att leva vidare.

  • Avstamp för Braincool

    Medicinteknikföretaget Braincool i Lund fick sin företrädesemission övertecknad med 171 procent av det begärda beloppet. Med kassan säkrad räknar vd Jon Berg med att det blir den sista emissionen. Under nästa år blir det positivt kassaflöde.