fredag 26 april 2024

inloggad som

Ulf G Andersson ny vd för Medeon

Rapidus kan idag berätta att life science-veteranen Ulf G Andersson blir ny vd för forskningsparken Medeon i Malmö. Han tar över efter Bengt Lövdén som går i pension.

Ulf G Andersson har en chefsbakgrund från bland annat Dignitana, Dako, Euro-Diagnostica och CellaVision. Senaste åren har han fungerat som vd för samverkansorganisationen Det Medicinska Malmö, ett uppdrag som fortsätter parallellt med att Andersson nu tillträder som vd för Medeon.

Life science-parken hyser idag ett fyrtiotal företag och sedan ett år tillbaka finns även Malmö högskola på plats, genom forskningscentret Biofilms och fakulteten för hälsa och samhälle. Totalt arbetar över 400 personer i lokalerna.

Ulf G Andersson— Nu gäller det att öka synligheten och exponeringen av Medeon. Vi har idag ganska fullt så det gäller också att skapa harmoni i tillgång och efterfrågan från nya hyresgäster, säger Ulf G Andersson.

Hur hanterar du konkurrenssituationen gentemot Medicon Village i Lund?

— Jag upplever inte det som omedelbar konkurrens. Mitt sinnelag kretsar mer kring frågor om region och nation. Det spirar just nu en stor optimism här på Medeon.

Bland företagen i parken märks Galenica, Biora och VitroSorb. Verksamheten ägs till 60 procent av Malmö stad och till 40 procent av börsnoterade Wihlborgs. Tidigare vd Bengt Lövdén, 67, kommer att arbeta vidare inom organisationen fram till sommaren.

Kristian Svensson

Rapidus kan idag berätta att life science-veteranen Ulf G Andersson blir ny vd för forskningsparken Medeon i Malmö. Han tar […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.


  • Kraftigt volymtapp i dagens rapportflod

    Börsbolagens rapporter för årets första kvartal strömmar in. Bland dagens rapporter går kurvorna åt olika håll: upp för fastighetsbolaget Wihlborgs och ned för fönsterbolaget Inwido.

  • Kjell & Companys aktie i fritt fall

    Prylkedjan Kjell & Companys rapport för det fjärde kvartalet blev en besvikelse och utdelning uteblir. Fastighetsbolaget Wihlborgs skruvar däremot upp utdelningen, trots minskat förvaltningsresultat.

  • Revansch för Cellavision

    Blodanalysföretaget Cellavision i Lund serverade på onsdagen en kvartalsrapport som var en rökare i krysset. Aktieinvesterare svarade med att lyfta aktien med nästan 20 procent.

  • Ljusglimtar på mörk startup-himmel

    2023 var ett tufft år för startup-scenen. De skånska inkubatorerna vittnar om färre antal ansökningar och investerare som håller hårt i plånboken. Men vändningen är på gång.

  • Malmö in i nytt globalt nätverk

    På onsdagen fattar Malmös kommunstyrelse beslut om att gå med i det Tokyo-skapade hållbarhetsnätverket G-Nets. Minc ska få 1,2 Mkr för att driva medlemskapet.

  • Dignitana på väg mot genombrott

    Skalpkylningsföretaget Dignitana har nått en milstolpe. Vd Catarina Mård Löwenadler hoppas den ska leda till försäljningsgenombrott i USA. Samtidigt skjuter hon fram tidpunkten för positivt kassaflöde.

  • Förvirrat med Lunds alla Cool-bolag?

    Bara i Lund finns fyra medicinteknikbolag som utvecklar medicinsk nedkylning av hjärnan och kroppen för att minimera skador. Rapidus går igenom hur det hänger ihop.

  • Starkt Cellavision i dagens rapportflod

    Säsongen för börsbolagens rapportering för årets tredje kvartal är här. Bland dagens rapporter finns Cellavision, Midway Holding, Alfa Laval, Swedencare och Sparbanken Skåne.

  • Pressat Heimstaden i dagens rapportflod

    Säsongen för börsbolagens rapportering för årets tredje kvartal är här. Idag kom bland andra Heimstaden, Wihlborgs, Duni, Inwido och Beijer Ref.

  • Många projekt i Wihlborgs klimatarbete

    Fossilfritt stål och likströmskablar. Det är några av fastighetsbolaget Wihlborgs senaste givar i jakten på ett klimatsmartare fastighetsbestånd.